Rata de autorecenzare din municipiul Suceava se apropie de 50%

> „Fac apel la suceveni să profite de cele două săptămâni de prelungire” arată primarul Lungu, subliniind că, astfel, este eliminat riscul ca, în etapa următoare, recenzorii să nu-i găsească acasă

 Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a reamintit locuitorilor că prima etapă de colectare a datelor de la populaţie în cadrul recensământului populaţiei şi locuinţelor s-a prelungit de la 15 mai până pe 27 mai.

Ion Lungu recomandă autorecenzarea, deoarece, atunci când se vor face vizitele la domiciliu, există riscul ca sucevenii să nu se sincronizeze cu recenzorii de teren şi să nu fie găsiţi acasă.

„Aşa cum se cunoaşte, această etapă a fost prelungită până pe data de 27 mai. Cei care vor să facă acest lucru, mai au această posibilitate, de a se autorecenza. Eu zic că este un lucru benefic, mai ales că se beneficiază şi de o zi liberă, indiferent dacă este vorba despre mediul public sau cel privat. Fac apel la suceveni să profite de cele două săptămâni de prelungire” a precizat Ion Lungu.

În municipiu au fost amenajate şapte centre de autorecenzare asistată, la sediile Primăriei din Suceava şi Burdujeni, la Teatrul „Matei Vişniec”, la Universitatea „Ştefan cel Mare”, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” şi la Shopping City.

Municipiul reşedinţă de judeţ avea, miercuri, o rată de autorecenzare de 44,80%, faţă de cea judeţeană, de 38,40%. Municipiul Suceava are 14 recenzori de autorecenzare asistată, un coordonator AT, 9 recenzori-şefi şi 96 de recenzori de teren.

După epuizarea acestei etape, în cazul celor care nu au procedat la autorecenzare, în intervalul 31 mai – 17 iulie are loc colectarea datelor la domiciliu, de către recenzori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: