Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO

Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO, a declarat ieri secretarul general al alianţei militare, Jens Stoltenberg, citat de CNN.

„Cererile pe care le-aţi depus astăzi reprezintă un pas istoric. Aliaţii vor lua acum în considerare următorii paşi pe drumul vostru spre NATO”, a declarat Stoltenberg după ce a primit cererile de la ambasadorii Finlandei şi Suediei la sediul NATO din Bruxelles.

„Interesele de securitate ale tuturor aliaţilor trebuie să fie luate în considerare şi suntem hotărâţi să analizăm toate aspectele şi să ajungem la concluzii rapide”.

Stoltenberg a făcut aceste comentarii alături de Klaus Korhonen, ambasadorul Finlandei la NATO, şi Axel Wernhoff, ambasadorul Suediei la NATO.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: