Un rădăuţean a lovit mai mulţi trecători aflaţi în centrul municipiului

> Bărbatul a ajuns în arest > Persoanele agresate pot să depună plângere faţă de acesta în termen de 90 de zile

Un tânăr din Rădăuţi a fost reţinut de poliţişti şi introdus în arest după ce în cursul zilei de marţi a lovit mai mulţi trecători pe strada Piaţa Unirii din municipiu, cărora le-a adresat şi cuvinte jignitoare.

Poliţiştii din Rădăuţi au fost sesizaţi, marţi, de un bărbat că a fost lovit cu palma peste faţă de un tânăr de 29 de ani.

Ulterior, în jurul orei 10:00, doi ofiţeri din cadrul Biroului Ordine Publică, aflându-se în centrul municipiului Rădăuţi, pe strada Piaţa Unirii, au observat că un tânăr se manifesta agresiv, adresa injurii şi cuvinte jignitoare şi lovea mai mulţi trecători.

Având în vedere atitudinea recalcitrantă şi actele de violenţă ale acestuia faţă de trecători, „cei doi ofiţeri de poliţie au intervenit prompt şi cu tact în imobilizarea agresorului, după care au sesizat patrula de siguranţă publică, cel în cauză fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuţi – Secţia Psihiatrie, unde a rămas internat” după cum aflăm dintr-un comunicat.

În urma vizionării înregistrărilor video, s-a stabilit că tânărul a tulburat liniştea şi ordinea publică prin lovirea fără motiv a patru persoane care se deplasau pe trotuar. De asemenea a provocat scandal „prin adresare de injurii şi cuvinte jignitoare, de natură a produce indignarea persoanelor prezente în spaţiul public şi a afecta buna funcţionare a societăţilor comerciale care îşi desfăşoara activitatea în proximitatea locului producerii incidentului”.

În urma acestei situaţii, dintre cele patru persoane agresate fizic de tânăr a fost identificată doar una care a depus o plângere Poliţiei Municipiului Rădăuţi, solicitând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „lovirea sau alte violenţe”.

Poliţiştii fac în continuare activităţi specifice pentru identificarea celorlalte victime şi transmit că acestea se pot adresa cu o plângere Poliţiei Municipiului Rădăuţi, în termenul legal de 90 de zile.

De menţionat este că prin ordonanţa poliţiei judiciare din Rădăuţi, vizată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, s-a dispus faţă de tânăr efectuarea urmăririi penale pentru două infracţiuni de „lovire sau alte violenţe” şi „tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

 Totodată, tânărul a fost reţinut şi introdus în arestul IPJ Suceava. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: