Primăria Suceava alocă 3 milioane de lei pentru amenajarea a 154 de locuri de parcare la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou”

> Structura rutieră a parcării va fi din piatră naturală, cubică şi va avea spaţii verzi intercalate

Consiliul Local Suceava urma să aprobe, vineri, în şedinţă extraordinară, indicatorii tehnico economici în vederea amenajării unei parcări cu 154 de locuri de parcare, proiect iniţiat de primarul Ion Lungu.

Potrivit raportului serviciului de specialitate, Consiliul Local Suceava a aprobat în noiembrie 2021 asocierea municipiului Suceava cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în vederea amenajării unei parcări de interes public pe strada Ion Vodă Viteazul nr. 2, pe un teren în suprafaţă de 5471 mp, proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În raport se menţionează că în zonă parcarea autoturismelor se face „la bordură”, iar parcarea amenajată la intrarea principală la Mănăstirea „Sf. loan cel Nou” din Suceava este insuficientă pentru traficul mare de autovehicule şi conduce la o aglomerare care periclitează chiar siguranţa pietonală la intrarea în curtea interioară a obiectivului.

Conform documentului, parcarea va avea aproximativ 154 de locuri de parcare şi va ajuta la descongestionarea traficului din zonă, mai ales cu ocazia evenimentelor religioase organizate la Mănăstirea „Sfântul loan cel Nou”.

Soluţia recomandată în cadrul documentaţiei are în vedere realizarea unei parcări cu spaţii verzi pentru fiecare loc de parcare şi îmbrăcăminte din piatră naturală, fiind prevăzute cinci zone verzi interioare, sub forma unor fâşii cu alveole la capete, cu lăţimea de 3,20 metri şi lungimea de 27,50 metri, perpendiculare pe locurile de parcare şi paralele cu căile de acces secundare şi zone verzi perimetrale.

Structura rutieră a parcării va fi din piatră naturală.

Proiectul prevede şi locuri de parcare pentru persoane cu dizabilităţi şi rampe de acces a acestora în incinta mănăstirii.

Pentru asigurarea stabilităţii terasamentului de rambleu, se va realiza un zid de sprijin din beton în zona de sud a parcării pe o lungime de 57 m şi respectiv un zid de sprijin din zidărie de piatră naturală, pe zona de nord a parcării, cu lungimea de 45 m, prevăzut la partea superioară cu balustradă metalică, iar în faţă cu trepte de acces, din piatra naturală, pentru asigurarea accesului din parcare în incinta mănăstirii.

Pentru asigurarea iluminatului pe timp de noapte se va realiza un sistem de iluminat public, care va fi format din stâlpi de iluminat cu înălţimea de 8 m, zincaţi şi vopsiţi în verde. Stâlpii vor fi prevăzuţi cu console de iluminat LED.

Pe stâlpii de iluminat se vor monta camere de supraveghere video, de înaltă rezoluţie cu posibilitatea de vizualizare pe timp de noapte şi care să acopere întreaga suprafaţă a parcării.

Pentru spaţiile verzi se va prevedea o reţea pentru irigare, automatizată (pentru 7 zone), cu aspersoare.

Durata de implementare a investiţiei este estimată la 10 luni calendaristice din care etapa de execuţie 4 luni.

 Conform devizului general, valoarea obiectivului de investiţii este de 2.936.824,38 lei cu TVA. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: