Pe 15 iunie

Pomenire a marilor personalităţi fălticenene şi Gala „10 pentru Fălticeni”

Asociaţia „Fălticeni Cultural” împlineşte anul acesta, pe 15 iunie, de Ziua Culturii Fălticenene, 10 ani de când organizează acest eveniment cultural şi lansează proiectul Gala „10 pentru Fălticeni”.

Ca în fiecare an, pe 15 iunie, la Catedrala „Învierea Domnului” va avea loc slujba de pomenire a marilor personalităţi fălticenene oficiată de un sobor de preoţi, urmată de e o ceremonie de depunere de jerbe de flori şi coroane la monumentele şi mormintele personalităilor fălticenene din cele două cimitire, Grădini şi Oprişeni, la statuia scriitorului Mihail Sadoveanu, din piaţa cu acelaşi nume, la bustul scriitorului şi omului politic român, membru titular al Academiei Române, Nicu Gane, din faţa colegiului cu acelaşi nume, şi la statuia poetului Mihai Eminescu din faa Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.

„Pe 15 iunie, începând din anul 2011, când a fost şi prima ediţie a Festivalului de teatru «Birlic», Asociaţia «Fălticeni Cultural» a organizat şi o primă pomenire a personalităţilor fălticenene. De atunci, această zi importantă pentru noi, românii, s-a transformat în «Ziua Culturii Fălticenene» pentru că, pe lângă Mihai Eminescu, ne aducem aminte de marii oameni de cultură” a menţionat preotul Liviu Mihăilă.

Nominalizările pot fi trimise până pe 10 iunie

În cadrul Galei „10 pentru Fălticeni” vor fi acordate premii în cadrul a zece categorii, nominalizările putând fi trimise până pe 10 iunie, pentru: Literatură, Sport, Sănătate, Arte vizuale, Muzică, Ecologie, Asistenţă socială şi umanitară, Jurnalism, Artă teatrală, Educaţie.

„Dacă apreciezi activitatea unei persoane, asociaţii sau instituţii care se încadrează în categoriile menţionate mai sus, aşteptăm nominalizarea ta pe adresa [email protected] Îţi mulţumim că ne ajuţi să premiem valorile oraşului Fălticeni” este mesajul pr. Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural” .

Cei care trimit nominalizările pentru o categorie sau toate categoriile trebuie să le susţină cu o motivare, în câteva rânduri. O persoană poate face una sau mai multe propuneri la aceeaşi categorie. Detalii despre Gala „10 pentru Fălticeni” se pot obţine la telefon 0743102992.

Gala de premiere va avea loc în seara zilei de miercuri, 15 iunie, în cadrul unui concertului extraordinar al Filarmonicii „George Enescu” din Botoşani, organizat de Asociaţia „Fălticeni Cultural”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: