Jens Stoltenberg:

Ofensiva Rusiei în Ucraina eşuează

Ofensiva Rusiei în Ucraina eşuează, iar operaţiunea sa în regiunea Donbas s-a blocat, a declarat ieri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Războiul Rusiei din Ucraina nu decurge aşa cum a plănuit Moscova. Nu au reuşit să cucerească Kievul”, a declarat duminică Jens Stoltenberg, citat de The Guardian.

„Se retrag de la Harkov, iar ofensiva lor majoră din Donbas s-a blocat”, a mai spus secretarul general al NATO.

Faptul că nu a reuşit să impună o conducere pro-rusă decât într-un singur oraş ucrainean, Herson, arată eşecul Rusiei de a face progrese în ceea ce priveşte obiectivele sale politice în Ucraina, a declarat şi Ministerul britanic al Apărării. În ultima sa informare, citată de BBC, Ministerul britanic al Apărării afirmă că administraţia militaro-civilă impusă de Rusia în Herson a anunţat că va cere ca regiunea să fie inclusă în Rusia prin organizarea unui referendum.

Conform ministerului, dacă un astfel de referendum va avea loc, Rusia „aproape sigur va manipula rezultatele pentru a arăta o majoritate clară în favoarea părăsirii Ucrainei”.

Cu toate acestea, faptul că Rusia a reuşit să impună o conducere locală pro-rusă doar într-un singur oraş ucrainean, adaugă raportul, evidenţiază eşecul planului său iniţial de a plasa „majoritatea regiunilor din Ucraina sub o autoritate pro-rusă pe termen lung”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: