Vesel ești de neînvins!

Orice tâmpenie emisă în spaţiul public îşi găseşte până la urmă nişte susţinători! Normal că apar şi se pronunţă analiştii şi deontologii care găsesc în ea ceva adevăruri, calităţi şi valori teoretice deosebite. Cel care a emis idioţenia este cel mai uimit, ajungând la concluzia că este atât de deştept că nici nu-şi dă seama… Aşa apar curentele ideologice şi formaţiunile politice!

Arhicunoscuta butadă a lui Voltaire „Viaţa politică apare când cel fără scrupule îl întâlneşte pe cel fără minte” – pe româneşte s-a întâlnit „hoţul cu prostul” –  este mai valabilă ca oricând! Putem rezista zâmbind? Trebuie!!

Cele de mai sus NU se referă la faptele şi persoanele vizate în continuare! Nu obligatoriu! Ca în filme, asemănările sunt pure coincidenţe! (Eu nu prea cred în coincidenţe!)

Preşedinţii statelor NATO din Est s-au deplasat la Kiev! Fără Herr Klaus! Ca un mare iubitor de trandafiri trebuie să pregătească aceste superbe flori! Şi nu a putut participa la întâlnire, unde ar fi avut un discurs memorabil. Ceilalţi ar fi putut să amâne vizita, dar nu au vrut să fie eclipsaţi de Klaus!

Majoritatea parlamentarilor suceveni sunt în block-starturi! Aşteaptă  sezonul hramurilor, al zilelor comunelor, să se coacă cireşele şi să se caţere în copaci, dar în primul rând vacanţa de vară – mai lungă decât la şcoala primară! După atâta stat e necesară o pauză! „Pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese” (sau „succesuri”) este deviza care rezistă peste timp!

Parlamentul vrea să schimbe etichetarea produselor. Foarte bine! Ar fi normală schimbarea numerotării la pantofi, pantaloni, fuste, bluze, sutiene! Dar şi modificarea scalei coeficientului de inteligenţă (I.Q.), măcar pentru cei cu funcţii de decizie! Şi a celor care-i votează în mod repetat…

Văzând ce fac oamenii politici îţi vine să râzi, dar te opresc plânsul şi furia! Această frază nu respectă titlul articolului, dar nu m-am putut abţine! Cu ce se ocupă aleşii!!!

Pentru români, marile sărbători ale Ortodoxiei (Crăciun, Paşte) înseamnă mâncat porc şi respectiv miel. În celelalte 363 de zile ale anului ne mâncăm între noi! Condimente naţionale avem: înjurături (şi de mamă), bârfe, blesteme. Gust autentic românesc! Bucate „ca la mama acasă” şi „distracţie pe cinste”!

Aproape jumătate dintre basarabeni cred că NATO şi Zelensky (doar e evreu) sunt vinovaţi de războiul din Ucraina! Aceştia vor unirea? Poate cu Rusia! S-ar adăuga „putiniştilor” din România, total „dezinteresaţi” de altfel! Dezinteresul se achită în ruble, ca şi gazul metan?

DAN STRUTINSCHI

P.S. De când a început războiul din Ucraina, pe la televiziunile româneşti se perindă 3-4 generali, din cei aproximativ 1700 ai României. De ce sunt marginalizaţi ceilalţi? Poate ar fi mai interesantă părerea unora ca Ilie Năstase, Anghel Iordănescu sau a celor care l-au avut ca îndrumător la doctorat pe Gabriel Oprea!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: