Mesajul lui Klaus Iohannis către români:

Trebuie să fim un pic mai atenţi cât cheltuim

Preşedintele Klaus Iohannis spune că românii trebuie, în această perioadă de criză, când preţurile au crescut, să fie atenţi cum şi cât cheltuiesc.

Întrebat de jurnalişti dacă în calitatea de prim om al ţării resimte efectele inflaţiei şi ce sfaturi are pentru români, preşedintele Klaus Iohannis a spus că în această perioadă oamenii trebuie să fie atenţi la cât cheltuiesc.

„Eu cred că este o încercare grea prin care trecem. Eu cred că toată lumea va resimţi. Gândiţi-vă că plătim mai mult pentru benzină, pentru motorină, pentru alimente şi este evident că trebuie să fim un pic mai atenţi cu ce cheltuim, cât cheltuim şi cum cheltuim”, a spus şeful statului.

Acesta a precizat că Guvernul lucrează la scheme de compensare şi că se discută şi despre anumite compensări la pensii, la salarii.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că acest război va crea în continuare crize. Este bine să judeci de două ori ce faci, cum faci şi cum cheltui banii”, a adăugat preşedintele.

Conform noului Raport asupra inflaţiei al BNR, prezentat joi de guvernatorul Mugur Isărescu, inflaţia va atinge la finele acestui an la 12,5%, după un maxim de peste 14% în luna iunie.

Guvernul a luat măsurile care se impun, de vină pentru problemele economice este Putin

Preşedintele Românie susţine că Guvernul român a luat toate măsurile necesare pentru a ameliora efectele inflaţiei şi ale problemelor economice. Nu acuzaţi clasa politică din România, de vină este războiul declanşat de Putin în Ucraina, a precizat şeful statului.

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă Guvernul a luat măsurile economice corecte.

„Am toată încrederea că guvernul a luat şi va lua în continuare măsurile care se impun, însă haideţi să vedem un pic de ce am ajuns aici. Această inflaţie şi situaţia economică dificilă, preţurile la energie, toate acestea nu au apărut, fiindcă cineva în România a lucrat prost sau nu şi-a făcut treaba”, a declarat Iohannis.

Potrivit preşedintelui României, vinovat pentru problemele economice mondiale este Vladimir Putin. „Nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra guvernului sau asupra Parlamentului sau asupra clasei politice, vinovat este Putin care a declanşat acest război împotriva Ucrainei”, a precizat Klaus Iohannis.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: