Şapte blocuri de lângă gara Burdujeni intră în reabilitare termică

> Acestea au 96 de apartamente, aflându-se pe străzile  Putnei şi Privighetorii, de la bugetul de stat fiind alocată suma de 3,81 de milioane de lei

 Primăria Municipiului Suceava a semnat contractul de finanţare de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe cu fonduri din bugetul de stat. Este vorba despre alocarea a 7,99 de milioane de lei, dintre care 3,81 de milioane de lei pentru anul 2022. Finanţarea este acordată în baza Programului naţional multianual de creştere a performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 18 din 2009.  Primarul Ion Lungu a declarat că în lucrări vor intra şapte blocuri, cu 96 de apartamente, din zona gării din cartierul Burdujeni. Astfel, în reşedinţa de judeţ, în această etapă sunt prinse blocul D1 de pe strada Privighetorii nr. 3; blocul D2 de pe strada Putnei nr. 11; blocul D3 de pe strada Privighetorii nr. 3A; blocul D4 de pe strada Putnei nr. 9; blocul D5 de pe strada Privighetorii nr. 3B; blocul D6 de pe strada Putnei nr. 7; blocul A01 de pe strada Putnei nr. 14.

„Sunt 96 de apartamente pentru acest an, şi vom continua în anul viitor. După cum se ştie, avem depuse proiecte şi pe fonduri europene, care sunt mai tentante, deoarece nu trebuie cofinanţare. Am depus proiecte în valoare de 22 de milioane de lei pentru clădiri publice şi rezidenţiale, în luna aprilie, iar acum aşteptăm sesiunea din luna septembrie. Banii care nu vor fi consumaţi se vor redistribui şi avem pregătite proiecte şi acolo. Este o prioritate pentru noi, pentru mine ca primar, să reabilităm cât mai multe apartamente” a subliniat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Asociaţiile de proprietari trebuie să plătească 10% din costul total al executării lucrărilor, împărţit între toţi proprietarii, în funcţie de cota indiviză care revine fiecăruia. De la bugetul de stat se asigură 60% din total, în limita fondurilor aprobate pentru Programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, iar bugetului local al Sucevei îi revine o coparticipare financiară de 30%.

Reabilitarea presupune, printre altele, izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare, dar şi termoizolarea terasei şi planşeului de la subsol. La acestea se pot adaugă reparaţii la elementele de construcţie şi la instalaţia de distribuire a agentului termic, aferente părţii comune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: