> „Onoarea e dulce, dar borşul e acru” a spus, după ce a fost votat de consilieri, noul vicepreşedinte
Consilierul judeţean liberal Vasile Tofan a fost ales, ieri, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.
Reamintim că postul de vicepreşedinte a rămas vacant după ce fostul vicepreşedinte Cristinel Creţu a demisionat din CJ după ce a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.
Şedinţa Consiliului Judeţean Suceava a început, joi, cu depunerea jurământului de noul consilier judeţean PNL Dumitru Berar, care a fost validat în deliberativ în locul lui Cristinel Creţu.
La acest moment a fost înregistat un incident, secretarul general al judeţului uitând să aducă Biblia şi Constituţia pe care acesta să jure.
După ce Dumitru Berar a depus jurământul, s-a trecut la punctul privind alegerea unui vicepreşedinte.
Din partea grupului PNL, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, l-a propus pe Vasile Tofan, consilier judeţean PNL, preşedintele ATOP şi fost primar al municipiului Fălticeni.
Din partea grupului PSD, liderul de grup Gheorghe Iacob l-a propus pe consilierul judeţean Cristian Macsim.
Vasile Tofan a obţinut 22 de voturi pentru, 14 fiind împotrivă iar un vot nul, în timp ce candidatul PSD a obţinut 14 voturi pentru, 19 împotrivă, şi 4 voturi nule.
Noul vicepreşedinte al CJ Suceava, Vasile Tofan, a mulţumit colegilor
„Onoarea e dulce, dar borşul e acru” a declarat Tofan, care le-a spus celor din PSD că situaţia este ca la emisiunea Survivor: „Fiecare cu tribul lui”.
Vasile Tofan a arătat că îşi doreşte să-şi facă treaba cât mai bine, aşa încât toţi consilierii judeţeni să fie mulţumiţi.
Gheorghe Flutur a remarcat că noul vicepreşedinte este cel care va da o notă mai glumeaţă…
„E o notă mai veselă, din ara lui Birlic” a spus Gheorghe Flutur, care l-a felicitat pe noul vicepreşedinte al CJ Suceava.
Vasile Tofan a fost primar al municipiului Fălticeni în perioada 2004-2012 din partea PNL, iar ulterior PDL. El a fost învins în alegerile din 2012 de actualul primar al Fălticeniului, Gheorghe Coman. (N.B.)
Comentarii