Decizia în cazul Colectiv a fost luată definitiv

> Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare

 Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis ieri pedepsele pentru inculpaţii în dosarul Colectiv. În mare parte este vorba de pedepse înjumătăţite faţă de decizia din fond.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 4 ani, faţă de 8 ani şi 6 luni cât a fost pedeapsa pe fond.

Alin Anastasescu, patronul clubului Colectiv a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare, la fel ca şi pe fond.

Pentru Paul Gancea, alt patron Colectiv, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis 6 ani şi 4 luni de închisoare, faţă de 11 ani şi 8 luni pe fond. În cazul lui Costin Mincu, al treilea patron, el va petrece 8 ani după gratii, faţă de 11 ani şi 8 luni, pe fond.

Administratorul firmei de artificii, care a şi decedat între timp, Daniela Niţă, pedeapsa este de 12 ani şi 8 luni. Cristian Niţă, patronul firmei de artificii are, însă, de executat, 2 ani şi 6 luni cu suspendare, faţă de 3 ani şi 6 luni pe fond.

Şi pirotehniştii au mai puţin de executat.

Pedeapsa în cazul lui Viorel Zaharia scade la 6 ani şi 10 luni faţă de 9 ani şi 8 luni pe fond. În cazul lui Marian Moise scade la 6 ani şi 10 luni faţă de 10 ani, cât a luat pe fond.

Şi în cazul pompierilor sunt pedepse reduse. George Petrică Matei are de executat 8 ani şi 8 luni faţe de 9 ani şi 2 luni, iar Antonina Radu are de executat 8 ani şi 8 luni faţă de 9 ani şi 2 luni.

Fostele angajate ale Primăriei Sectorului 4, Aurelia Iofciu şi Larisa Luminita Ganea au fost achitat, după ce, pe fond au luat 8 ani, respectiv 7 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: