De ce se oftică filoruşii noştri?

Nimeni nu poate nega că o parte importantă a mediilor publice româneşti aparţine filoruşilor, cei ce apără interesele Imperiului de la Răsărit, care în loc să aducă lumina, vorba lui Sadoveanu, continuă (re)cucerirea unor state mai mici, cu armată mai slabă precum Ucraina, Bielorusia, Georgia, Afganistan, Cecenia, Kazahstan…

Chiar dacă românii au suferit groaznic din pricina ocupanţilor ruşi de la Dimitrie Cantemir încoace, iar partea poporului român din Moldova a fost luată ostatică de sovietici, filoruşii găsesc motive să susţină că ruşii sunt un popor mare, cu o cultură literară, muzicală şi religioasă importantă, ceea ce nu neagă nimeni. Mai grea de acceptat e zisa cu „fraţii noştri“! Pentru ei, „operaţiunea specială“ din Ucraina e din vina UE şi a NATO care s-au extins până la hotarele fostei URSS şi au ridicat poporul ucrainean la luptă împotriva binefăcătorilor. Ba chiar filoruşii ne iau în râs că România a luat poziţia ghiocelului în faţa ordinelor venite la Bruxelles şi Washington şi ajută Ucraina, deşi îi discriminează pe români.

Nu e văzută cu ochi buni nici căldura cu care sunt primiţi refugiaţii ucraineni de către concetăţenii noştri care-şi rup de la gura lor şi a copiilor spre a-i ocroti şi hrăni, spre a le găsi un loc de muncă şi a le şcolariza copiii. Imaginea aceasta a ajutorului dezinteresat a înduioşat ochii întregii lumi, de la Joe şi Jill Biden la Boris Johnson. Deci putem fi nu numai hoţii şi corupţii planetei, ci şi creştini buni şi milostivi.

Filoruşii au scos capul imediat după revoluţie: sugrumată de pe vremea securiştilor lui Ceaşcă, bătălia lor pentru refacerea legăturilor cu fosta URSS a luat avânt cu Ion Iliescu în frunte, motiv pentru care au semnat un tratat ruşinos de prietenie şi asistenţă mutuală cu Rusia lui Gorbaciov, deşi România şi-a jertfit în decembrie 1989 peste o mie de eroi tocmai pentru a se elibera de sub jugul sovietic. A fost nevoie de înlăturarea FSN de la guvernare şi preluarea puterii de către Emil Constantinescu împreună cu PNCD-ul lui Corneliu Coposu şi Convenţia Democratică pentru a se apropia definitiv de NATO şi Uniunea Europeană.

A fost o importantă victorie de etapă. Dar filoruşii s-au repliat în spatele scenei politice, continuând bătălia cu ajutorul câtorva televiziuni şi jurnale. Au primit sprijin masiv, inclusiv financiar, din partea Federaţiei Ruse prin intermediul revistei Sputnik şi al televiziunii de stat Russia Today. De pe această poziţie au atacat constant deciziile de integrare în NATO şi UE, încercând să ne slăbească prin orice mijloace coeziunea internă, dorinţa de occidentalizare şi de integrare a României în respectivele alianţe democratice.

Filoruşii şi-au dat arama pe faţă odată cu izbucnirea pandemiei: în timp ce autorităţile sanitare din toate ţările UE, inclusiv din România, au adoptat decizii dure de protejare a populaţiei prin carantinarea infectaţilor şi izolarea lor la domiciliu, rusofilii au ieşit în stradă să protesteze împotriva măsurilor de salvare a cetăţenilor pe motiv că le sunt încălcate drepturile la o viaţă liberă. Masca a devenit botniţă, simbolul opresiunii statului împotriva poporenilor. De remarcat că protestele erau încurajate de oficinele de presă ale Rusiei în România, iar urlătoarea Şoşoacă şi AUR-iştii erau lăudaţi nonstop pe canalele lor de informaţii.

Grotescă a fost şi bătălia lor troglodită faţă de vaccinarea întregii populaţii. Au lansat zvonuri inepte ca: Bill Gates şi securiştii ne introduc odată cu vaccinul un cip ca să ne controleze, vaccinul produce cancer, impotenţă şi stârpire, iar după o vreme ne cresc solzi, corniţe şi coadă ca la Scaraoţchi… De aceea România a avut zeci de mii de decese, iar acum ticăloşii ar trebui aduşi în faţa Justiţiei.

În fond, ce vor filoruşii? Distrugerea încrederii cetăţenilor în autorităţile sanitare şi guvernamentale, aşadar slăbirea statului român, întreruperea legăturilor cu UE şi NATO, dezmembrarea acestora şi ieşirea României din starea de „sclavie“, pentru a reveni la sânul tătucului Putin.

Din fericire, loviturile filoruşilor au avut efecte inverse: şi UE, şi NATO s-au întărit, iar întreaga omenire condamnă crimele ruşilor din Ucraina.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. ROMÂN din ROMÂNIA says:

  ”De aceea România a avut zeci de mii de decese”?????

  Penibil tovarășe propagandist neo-marxist.
  Și o spui asta tocmai românilor din Suceava-CEL MAI NEVACCINAT ORAȘ din România,
  din județul Suceava CEL MAI NEVACCINAT JUDEȚ din România ?
  Nerușinarea SECURIȘTILOR trădători de Neam și Țară nu mai are nicio limită!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: