A depăşit în viteză maşina poliţiei, într-o zonă cu depăşirea interzisă

Un bărbat de 53 de ani, din Suceava, este cercetat penal, a rămas fără permis şi a fost sancţionat cu amenzi de aproape 3.000 de lei.

Potrivit IPJ Suceava, sâmbătă, în jurul orei 21:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – IPJ Suceava, în timp ce aflau în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe DN 2, în afara localităţii Dărmăneşti, cu autospeciala de poliţie dotată cu aparat radar, au fost depăşiţi în viteză de un autoturism în zona de acţiune a indicatorului depăşire interzisă, cu încălcarea marcajului longitudinal simplu continuu.

„Având în vedere manevra de depăşire neregulamentară, prin punerea în funcţiune a semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie, s-a încercat oprirea autoturismului, moment în care conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, încercând să se sustragă controlului” a transmis IPJ.

Autoturismul a fost urmărit pe DN 2 în direcţia spre Suceava, cu semnalele acustice şi luminoase, „însă conducătorul auto a refuzat în repetate rânduri să respecte indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor în vederea opririi şi supunerii controlului, cel în cauză continuându-şi deplasarea.

Conducătorul autoturismului s-a deplasat atât în interiorul localităţii Pătrăuţi, cât şi în afara municipiului Suceava cu o viteză de 135 km/h, pe un sector de drum în care limita de viteză era de 70 km/h.

La intersecţia dintre DN 2 cu varianta ocolitoare 2P a municipiului Suceava s-a reuşit blocarea autoturismului, acesta fiind forţat să oprească pe partea dreaptă, în afara părţii carosabile” aflăm din comunicatul IPJ.

La volan a fost legitimat un conducător auto în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în municipiul Suceava.

Având în vedere faptul că avea halenă alcoolică, i s-a solicitat să sufle în aparatul etilotest, însă nu a respectat indicaţiile agenţilor de poliţie „şi după mai multe încercări, în care aparatul a dat eroare, a declarat că nu doreşte să mai sufle” dar doreşte să fie condus la Spitalul Judeţean în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

La spital, i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Suceveanul s-a ales cu dosar penal, cu permisul suspendat şi amenzi de aproape 3.000 de lei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI