Rapperul Kanye West, dat în judecată de un pastor american

Un pastor american l-ar fi dat în judecată pe Kanye West, susţinând că rapperul a folosit părţi dintr-o predică pe care a ţinut-o, fără permisiunea sa.

Episcopul David Paul Moten susţine că părţi din predică au fost folosite timp de 70 de secunde în total pe piesa „Come To Life”, potrivit unor documente ale tribunalului din Texas văzute de site-ul american de showbiz TMZ. Aceasta reprezintă mai mult de 20% din piesa de puţin peste cinci minute, scrie Sky News.

În documente, episcopul Moten afirmă că acesta este cel mai recent exemplu în care Kanye şi industria muzicală „foloseşte în mod deliberat şi flagrant înregistrări sonore ale altora fără consimţământ sau permisiune”.

Fraza „my soul cries out hallelujah and I thank God for saving me” (sufletul meu strigă Aleluia şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a salvat – n.r.) apare la începutul piesei, însă în discuţie sunt şi alte fragmente.

Se spune că Moten a dat în judecată mai multe companii, de asemenea, pentru aceeaşi melodie, şi cere despăgubiri.

TMZ l-a contactat pe Kanye pentru un comentariu, dar nu a primit răspuns.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: