Din titlurile de stat lansate de Ministerul Finanţelor

Sucevenii pot obţine câştiguri de până la 6,15%

> Acestea pot fi achiziţionate şi online, dar numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV)

Din această săptămână, sucevenii pot investi în titlurile de stat Tezaur.

Conform Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava, titlurile de stat au valoare nominală de un leu, sunt în formă dematerializată, au maturităţi de 1 şi 3 ani, iar dobânzile anuale sunt de 5,5% şi, respectiv, 6,15%.

Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al AJFP, informează că dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, important de ştiut este că veniturile realizate din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor nu sunt impozabile. Pot cumpăra titluri de stat persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani până la momentul efectuării subscrierii.

„Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate, însă doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri” subliniază Oana Violeta Apetrea, menţionând că titlurile de stat emise în cadrul programului Tezaur sunt transferabile şi vor putea fi răscumpărate în avans. Până la 26 mai 2022, titlurile de stat vor fi achiziţionate online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV). Până pe 27 mai 2022, investitorii interesaţi se pot adresa unităţilor Trezoreriei statului. Până pe 26 mai 2022, în mediul urban, dar şi până pe 25 mai, în mediul rural, titlurile de stat pot fi obţinute prin subunităţile Companiei Naţionale Poşta Română.

Potrivit Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava, fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate la finanţarea deficitului bugetar, cât şi la refinanţarea datoriei publice.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Mama lu' Stefan cel Mare says:

    Inflatia de doua cifre procentuale, dobanda anuala 5,5 %. Curat cinstit, constitutional.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: