Vesel eşti de neînvins

Suceava a fost considerat cel mai frumos oraş al Moldovei, la concurenţă cu Piatra-Neamţ! Acum suntem jos în ierarhie, de râde şi Botoşaniul de noi, fără să înţeleagă de ce demnitarii suceveni acţionează în acest mod (sau hal, „spun cârcotaşii”). Dar cei care conduc municipiul au o viziune pe termen mediu şi lung, au avut-o de 30 de ani! Fără industrie poluantă, fără tineri zurbagii şi cu o arhitectură cu patina nobilă a timpului, avem toate, toate şansele să devenim un „oraş verde”, cum intenţionează UE! Vom ţopăi printre panseluţe şi vom fi fericiţi într-un loc plin cu „verdeaţă”!

Administraţia locală vrea să ne amintim permanent că suntem trecători prin această lume! Din acest motiv tolerează şi încurajează expunerea de coroane funerare pe trotuare. Aş sugera să fie amplasate şi sicrie de-a latul trotuarelor, iar pe pistele de bicicletă să fie sprijinite două cruci, la urcat şi coborât de pe „copârşeu”! Iar bicicliştii ar deveni mai abili!

Cei de la Consiliul Judeţean au atâtea proiecte de dezvoltat, încât nu ştiu cu care să înceapă! Şi nu încep! Dar le enumeră de două-trei ori pe săptămână pentru a le ţine minte şi a le promite şi la anul! Suntem fericiţi şi avem încredere!!

M-am întrebat dacă sucevenii îi trimit la Bucureşti pe cei mai buni sau pe cei de care vor să scape? Răspunsul este DA! Îi trimit pe cei mai buni de gură şi de a căror vorbărie vor să scape! Aţi remarcat că nu m-am referit la fapte. Nu e cazul. Şi e infinit mai bine aşa…

Justiţia este echidistantă în România! M-am aşteptat ca DNA Suceava să ridice un vicepreşedinte de la Cluj. Pentru reciprocitate. Nu contează pe care, Nu vor greşi!

PNL-ul funcţionează ca o casă de modă! „Colecţia” de toamnă-iarnă cu care a defilat pe podiumul guvernării, cu Cîţu top-model, a fost înlocuită cu cea de primăvară-vară cu Cioacă deschizând parada! Aştept şi o colecţie de unicate din care se va detaşa Rareş Bogdan! La patru ace, frizat, rujat va fi modelul de liberal!

Herr Klaus l-a schimbat pe Cîţu cu Cioacă şi pentru imagine. Nu dau bine un dulap şi o noptieră în cuplu! Două dulapuri creează o imagine de unitate de monolit; „un singur ţel, o singură voinţă”! Iar dacă un designer de interior ar decora dulapurile cu milieuri şi bibelouri din seria „Pescarii” made in China, imaginea României ar fi perfect reprezentată!

Putin a adus la conducerea trupelor care luptă în Ucraina un general de armată care nu bea! Nu am avut niciodată încredere în abstinenţi. Iar când e rus, mă sperie cumplit! E mai periculos decât două divizii de tancuri populate cu beţivi „standard Rusia”!

DAN STRUTINSCHI

P.S. Bunicii ne-au povestit că soldaţii ruşi adoră spirtul din recipientele pentru conservarea reptilelor din muzee. Muzeul Bucovinei – Secţia de Ştiinţe Naturale – este o redută în apărarea României cu exponatele sale din această categorie. Urgența ar fi de conservat în spirt şi doi-trei crocodili, o anaconda şi un şarpe boa!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: