La Campionatul Mondial de Qwan ki do, copii şi juniori

Fălticenenii de la „Kim Long Dao” au obţinut 10 medalii

Sportivii de la Clubul „Kim Long Dao” din Fălticeni au reprezentat cu cinste judeţul la prima ediţie a Campionatului Mondial de Qwan ki do, copii şi juniori, eveniment care s-a desfăşurat în Padova, în Italia, în perioada 23-24 aprilie. În competiţie au fost înscrişi un număr de 425 de sportivi de la 47 cluburi, din 12 ţări din Europa şi Africa. România a fost reprezentată de un număr de 140 de sportivi din 12 cluburi, „Kim Long Dao” din urbea de pe Şomuz participând cu 11 sportivi, care au obţinut 10 premii: Onofrei Miriam, locul 3 – probă individuală tehnică; Veronica Pădurariu şi Carmen Căluşeriu, locul 3 – proba de lupta pe echipe; Veronica Pădurariu, Carmen Căluşeriu şi Iustin Mitu, locul 3 – proba tehnică pe echipe; Veronica Pădurariu şi Carmen Căluşeriu, locul 3 – proba tehnică; Veronica Pădurariu şi Iustin Mitu, locul 2 – proba tehnică; Ioana Maxim şi Delia Alexandroaia, locul 2 – proba de luptă; Rareş Cocean şi Ştefan Gheorghiu, locul 3 – proba de luptă; Andrei Bernaschi şi Cozmin Pricopie, locul 2 – proba de tehnică; Rareş Cocean şi Ştefan Gheorghiu, locul 3 – proba tehnică; Ioana Maxim şi Rareş Cocean, locul 2 – proba tehnică.

„Sunt mândru de faptul că echipa din Fălticeni a reuşit să facă performanţă în acest sport, atât de îndrăgit, şi pe plan internaţional. Consider că fost o experienţă interesantă, cu un amestec de sentimente (furie, bucurie, frustrare, satisfacţie…), atât pentru mine, ca antrenor, cât şi pentru sportivi. Au fost două zile în care s-au dus lupte grele, atât pe plan emoţional, cât şi fizic, dar rezultatele sunt deosebite. Să ai patru titluri de vicecampion mondial, e ceva. Am fost la mustaţă de un titlu mondial, dar, asta e!, presiunea competiţiei şi-a spus cuvântul. Cele două campionate naţionale care s-au desfăşurat în luna martie, mi-au dat indicii în legătură cu slăbiciunile din lotul nostru, iar multe dintre ele le-am remediat în perioada scurtă de pregătire, dovadă că sportivii care au participat la cele două competiţii naţionale au obţinut mai puţine medalii pe plan intern decât la mondialul din Padova.

Nu e puţin lucru ca aceşti copii să aducă acasă 10 medalii din Italia. Toate aceste frumoase rezultate se datorează muncii sportivilor, dar şi câtorva oameni deosebiţi care au contribuit financiar pentru a putea face această deplasare, iar pe această cale doresc să le mulţumesc celor de la firmele Free Pathaid SRL, Rogelya Prod SRL, MVM 75 SRL, Sanimet Con SRL, Inpraid SRL, Royal Clubinvest SRL, precum şi dnei Anca Gheorghiu, dlui Marius Postolache şi dlui Cristian Ciocârlan”, ne-a spus instructorul Marius Maxim.

Cheltuielile de deplasare a sportivilor fălticeneni în Italia au fost suportate din venituri proprii şi din sumele provenite din sponsorizări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: