La colegiile „Alexandru Ioan Cuza” şi „Samuil Isopescu” din Suceava

Proiecte de dezvoltare a învăţământului dual

> Acestea vor pregăti mecanici auto, electricieni auto, electricieni exploatare joasă tensiune, lăcătuşi şi muncitori în construcţii > „O problemă cu care se confruntă o parte din firmele din oraşul nostru este legată de lipsa forţei de muncă calificată” a declarat primarul Ion Lungu

Primăria Municipiului Suceava va depune două proiecte de reabilitare a infrastructurii şcolare, în vederea calificării forţei de muncă prin învăţământ profesional în sistem dual. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu, potrivit căruia  în cauză sunt Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul Tehnic „Samuil Iospescu”. „Avem  pregătită documentaţia tehnico-economică cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, cu privire la reabilitarea infrastructurii şcolare pentru învăţământ profesional în sistem dual. Avem convingerea că prin această strategie vom putea asigura creşterea numărului de personal calificat pentru diverse specialităţi” a reliefat Lungu.

Edilul-şef sucevean spune că respectivele colegii vor pregăti  mecanici auto, electricieni auto, electricieni exploatare joasă tensiune, lăcătuş mecanic şi personal calificat în domeniul construcţiilor. „O problemă cu care se confruntă o parte din firmele din oraşul nostru este legată de lipsa forţei de muncă calificată. De aceea, o prioritate pentru municipalitate o reprezintă calificarea forţei de muncă prin învăţământul profesional, în sistem  dual. Aşa cum se cunoaşte, au fost finalizate lucrările la Colegiul Tehnic «Petru Muşat», care califică personal tehnic, în mod special, operatori chimişti. De asemenea se lucrează destul de bine la Colegiul Tehnic pentru Industrie Alimentară, unde lucrările fizice sunt realizate în proporţie de peste 50%, la microfabrica pentru produse alimentare din curtea colegiului, cu termen de finalizare în luna ianuarie 2023, care va pregăti personal calificat în domeniul alimentar” precizează Ion Lungu, primarul Sucevei.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Doamne ajuta! copiii nostri au nevoie sa stie de pe bancile școlii ca se pot face bani si in Romania daca ai „mână de lucru” . mai trebuie un proiect pt educarea parinților ca nu e rușine sa dai copilul la scoala profesională 🙂

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: