La o firmă din Mălini

Garda Forestieră Suceava a depistat intrări fictive de material lemnos

> Au fost aplicate amenzi de 33.000 de lei şi s-au confiscat valoric peste 110 mc de material lemnos

 Garda Forestieră Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, a efectuat, în baza mai multor informaţii, în perioada 6 – 14 aprilie, verificări specifice la un operator economic care îşi desfăşoară activitatea în zona Iesle din comuna Mălini.

Inspectorul-şef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a precizat că în cadrul verificărilor echipa de control a identificat intrări fictive de material lemnos.

El a explicat că au fost documentate şi demonstrate, cu ajutorul informaţiilor generate de aplicaţia SUMAL 2.0 şi a imaginilor generate de camerele video fixe existente pe traseu, două transporturi de material lemnos totalizând un volum de 90 mc buştean răşinoase, având ca expeditor un operator economic din judeţul Bacău şi ca destinatar un operator economic din Mălini, judeţul Suceava.

În urma verificărilor, a fost recalculat stocul scriptic aferent punctului de lucru deţinut de operatorul economic din Mălini, prin diminuarea cu cantităţile aferente celor două aşa-zise „transporturi”.

În acest fel, a rezultat că operatorul economic deţine fără provenienţă legală în depozitul societăţii cantitatea de 112,49 mc buştean răşinoase, foioase şi cherestea răşinoase.

În acest caz, echipa de control a procedat la sancţionarea operatorului economic cu amenzi, ce totalizează 33.000 lei şi a dispus confiscarea valorică a materialelor lemnoase în cauză, a căror valoare totalizează 21.801 de lei.

„Garda Forestieră Suceava atrage din nou atenţia că faptele ilegale din domeniul forestier sunt şi vor fi drastic pedepsite, iar în perioada următoare se va intensifica acest tip de controale” a conchis Mihai Găşpărel. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. maria mia says:

    este bine ca s-a trezit Garda Forestiera dar cei de la ARII PROTEJATE cand se trezesc cu luarea de pozitii cand ceide la Apele Romane emit acte de reglementare in ARII PROTEJATE de ani de zile !!???

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: