Tabăra din Siret a primit duminică primii refugiaţi

> Ei vor rămâne temporar acolo, până la găsirea unor spaţii de cazare > Ieri a început şi montarea celei de-a doua tabere mobile pentru refugiaţii ucraineni

Tabăra mobilă din oraşul Siret a început să găzduiască, de duminică dimineaţa, cetăţeni sosiţi din Ucraina. Ei vor rămâne cazaţi aici temporar, până la identificarea altor spaţii de cazare.

Primele 41 de persoane au fost aduse cu microbuzele pompierilor militari, din zona vămii, la Stadionul „9 mai” din oraşul Siret, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, cpt. Alin Găleată.

El a reamintit că o tabără mobilă poate asigura condiţii de cazare şi hrănire pentru 201 persoane, fiecare complet fiind prevăzut cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit şi europubele, precum şi o bucătărie rulantă.

Preşedintele Cosiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că CJ Suceava a alocat 480.000 de lei pentru operaţionalizarea taberelor de refugiaţi din Ucraina care vor fi amplasate pe teritoriul judeţului.

„Durata maximă de şedere a refugiaţilor în această tabără este de 72 de ore, după care ei vor fi preluaţi într-o altă locaţie” a arătat şeful administraţiei judeţene.

El a adăugat că tabăra dispune de toate facilităţile pentru asigurarea celor mai bune condiţii pentru persoanele refugiate din Ucraina.

 Ieri a început şi montarea celei de-a doua tabere mobile pentru refugiaţii ucraineni

Prefectura Suceava a anunţat că duminică au început procedurile pentru montarea celei de-a doua tabere mobile pentru refugiaţi în oraşul Siret.

Potrivit sursei citate, măsura a fost luată pentru că se aştepta un flux mai mare de ucraineni care să fie cazaţi temporar în această tabără.

În judeţ mai există adusă şi o a treia tabără care ar putea fi montată dacă este nevoie, iar 23 de pompieri militari din cadrul ISU Dâmboviţa se vor deplasa în sprijinul colegilor şi autorităţilor sucevene cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă şi generator.

Reamintim că fiecare tabără mobilă are posibilitatea să cazeze temporar 201 de persoane, fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare şi de iluminat, saci de dormit şi europubele, precum şi o bucătărie rulantă.

De menţionat este că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pune la dispoziţie 2.100 de locuri de cazare, iar Asociaţia GAL Suceviţa – Putna a notificat Instituţia Prefectului că are posibilitatea să asigure 153 de locuri de cazare în spaţii publice şi 109 locuri în spaţii private. Se va asigura şi masa pentru toate persoanele cazate.

Potrivit Prefecturii Suceava, 16 microbuze de transport din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Suceava, Alba, Bistriţa-Năsăud, Neamţ, Băcău, Cluj, Braşov, Mureş şi Sibiu au ajuns în Vama Siret, iar şapte dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetăţenilor ucraineni către destinaţiile dorite. Trei au fost direcţionate către tabăra mobilă. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI