Echipe ale Salvaţi Copiii în PTF Siret pentru a acorda sprijin imediat copiilor ucraineni

Echipele Salvaţi Copiii România erau pe teren, sâmbătă, în proximitatea punctelor de frontieră cu Ucraina, acordând asistenţă umanitară copiilor şi familiilor acestora care se refugiază din calea războiului. Potrivit sursei citate, echipa locală a filialei din Suceava şi voluntarii Salvaţi Copiii România au rămas pe teren, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pentru a acorda sprijin imediat copiilor care au nevoie şi care sunt marcaţi de experienţa traumatică a războiului şi a abandonării casei. După cum am aflat, aproximativ 60 de copii, cu vârste cuprinse între 0 şi 12 ani, au primit vineri asistenţă şi jucării.

Salvaţi Copiii România a notat în context că mai mult de 7,5 milioane de copii sunt prinşi în mijlocul războiului din Ucraina, în risc de a fi dislocaţi, separaţi de familie şi expuşi traumei, întreruperii educaţiei şi accesului la servicii medicale. Ni s-a precizat că Organizaţia Salvaţi Copiii România era prezentă în centrele pentru refugiaţi din Maramureş, Suceava şi Galaţi, fiind pregatită să acorde ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina – pachete alimentare, produse de igienă personală, haine şi încălţăminte. De asemenea, asociaţia evaluează constant nevoile şi este în legatură cu autorităţile. (N.B.)

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI