Armata rusă a pătruns în regiunea Kiev

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, ieri dimineaţă, o operaţiune militară în Donbas, susţinând că nu intenţionează să ocupe întreaga Ucraină. „Circumstanţele necesită să lansăm acţiuni decisive şi imediate în Donbas, după ce liderii republicilor regionale au cerut Rusiei asistenţă militară”, a declarat Vladimir Putin, conform agenţiei RIA Novosti.

Vladimir Putin a susţinut că este vorba despre o „operaţiune militară specială” şi că nu intenţionează să atace toată Ucraina.

Ucraina a întrerupt relaţiile diplomatice cu Rusia

Ucraina a decis întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, cerând armatei ucrainene să provoace daune majore armatei ruse, care a lansat un atac asupra integrităţii teritoriale ucrainene. „Am încetat relaţiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără şi nu renunţă la libertatea sa, aşa cum cred cei de la Moscova”, a declarat Volodimir Zelenski, citat de agenţia de presă Ukrinform.

În plus, Volodimir Zelenski a ordonat armatei ucrainene să provoace daune majore armatei ruse, a declarat şeful Statului Major ucrainean, generalul Valery Zaloujni. „Comandantul suprem, preşedintele Volodimir Zelenski, a ordonat să fie provocate daune majore agresorului”, a afirmat generalul Zaloujni, citat de cotidianul Le Figaro.

Trupe ruse au intrat în Ucraina din Belarus

Trupe şi vehicule militare blindate ruse au pătruns, ieri dimineaţă, în Ucraina dinspre Belarus, au afirmat surse locale citate de postul de televiziune american CNN.

Conform surselor citate, numeroase tancuri au pătruns în Ucraina venind dinspre Belarus pe la punctul de frontieră Senkivka.

Conform agenţiei Belta, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit ieri dimineaţă cu omologul său din Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Rusia a mobilizat, în ultimele săptămâni, aproximativ 30.000 de militari în Belarus, iar Moscova susţinea că trupele ruse participau la „exerciţii militare”.

Armata rusă a pătruns în regiunea Kiev

Militari ruşi au pătruns în regiunea Kiev, venind dinspre Belarus, şi au atacat poziţii militare cu rachete Grad, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Trupele ruse au atacat deja un aeroport militar din orăşelul Gostomel, situat la periferia nordică a oarşului Kiev, informează surse citate de cotidianul Le Monde.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat că invazia în Ucraina va continua „cât va fi necesar”, pentru „demilitarizarea” ţării.

În sudul Ucrainei, în satul Lipeţke, situat în apropiere de Odesa, au fost ucişi 18 civili, în raiduri aeriene ruse.

Autorităţile ucrainene au anunţat un bilanţ de cel puţin 50 de morţi, dar numărul victimelor probabil este mult mai mare.

Rusia anunţă distrugerea a 74 de instalaţii militare, între care 11 aerodromuri

Armata rusă a anunţat că a distrus 74 de instalaţii militare, între care 11 aerodromuri, în Ucraina, relatează AFP.

Forţele ruse au cucerit un aeroport militar situat în apropiere de Kiev, a recunoscut ieri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a promis că aeroportul va fi recucerit, transmit AFP şi Reuters. Potrivit şefului statului ucrainean, care s-a exprimat într-o intervenţie video, aeroportul a fost cucerit de forţele ruse, dar debarcarea paraşutiştilor la Gostomel, unde este situat aeroportul, a fost „blocată” şi forţele ucrainene „au primit ordinul de a-i distruge”. Autorităţile militare ucrainene au afirmat că 20 de elicoptere ruse şi un avion Mi-8 au adus trupe aeropurtate la aeroportul Gostomel, din regiunea Kiev.

Poliţia ucraineană a anunţat că Rusia a efectuat 203 atacuri împotriva Ucrainei de la începutul zilei, confruntări având loc aproape pe întregul teritoriu ucrainean, transmite Reuters.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI