Potrivit prefectului Alexandru Moldovan

Judeţul e pregătit să primească refugiaţi din Ucraina

> Nu ne dorim să fim puşi în situaţia de a pune în practică planurile pe care le avem, dar, la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încât refugiaţii care vor solicita ajutor pe teritoriul ţării noastre să-l şi primească, a transmis ieri prefectul

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a anunţat, marţi, că autorităţile judeţene sunt pregătite să pună în aplicare planul Ministerului Afacerilor Interne pentru a se face faţă unui flux de refugiaţi din Ucraina, deşi este de dorit ca situaţia conflictuală existentă să fie soluţionată pe cale paşnică.

„În conformitate cu planul întocmit la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pe plan local a fost realizată identificarea unor posibile locuri de amplasare a taberei mobile care este în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava” a spus prefectul.

El a arătat că ISU l-a asigurat că echipamentele (corturi, paturi, perne, pături, cearşafuri, surse de curent electric, tot ce permite cazarea temporară a unor cetăţeni) pot fi amplasate în teren în maxim 12 ore.

„De asemenea, au fost identificate şi alte spaţii de cazare, astfel încât să fim în măsură a gestiona un eventual aflux de refugiaţi din ţara vecină, pe teritoriul judeţului. Aceste spaţii de cazare, verificate în prealabil de personalul din cadrul ISU, vor fi puse la dispoziţie fie de autorităţile publice locale, fie de operatori din turism, îndeplinind condiţiile minime în vederea cazării refugiaţilor” a menţionat prefectul.

Moldovan a mai spus că, în acelaşi timp, analiza efectuată împreună cu structurile implicate în gestionarea unui eventual aflux de refugiaţi a avut în vedere şi asigurarea asistenţei medicale, cât şi a celei psihologice ce trebuie acordată acestor persoane, luând în considerare traumele emoţionale la care sunt supuse.

„Este evident că nu ne dorim să fim în situaţia de a pune în practică planurile pe care le avem, ne dorim ca situaţia din ţara vecină să revină la normal, dar, la nevoie, vom face tot ceea ce este necesar astfel încât refugiaţii care vor solicita ajutor pe teritoriul ţării noastre să-l şi primească” a declarat Alexandru Moldovan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI