Poiana Stampei

Două transporturi de lemn ale aceleiaşi firme, depistate cu surplus faţă de avizele emise

Poliţiştii suceveni au depistat, luni, pe raza comunei Poiana Stampei, două transporturi de lemn rotund de răşinoase care aveau surplusuri faţă de avizele emise de aceeaşi firmă.

Acţionând în cadrul planului „Scutul pădurii” şi folosind informaţii deţinute la nivelul Poliţiei Muncipiului Vatra Dornei, lucrători din cadrul Compartimentului Rutier au identificat şi oprit în trafic, pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, un ansamblu format din autoutilitară şi semiremorcă, ce efectua transport de lemn rotund de răşinoase, ambalat în paleţi.

Poliţiştii au constatat că a fost emis aviz din data de 21.02.2022, valabil până la data de 23.02.2022, pentru 18,150 mc lemn rotund de răşinoase. Dar întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea transportată şi cea înscrisă în aviz, ansamblul a fost condus în incinta Depozitului Poiana Stampei aparţinând Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, solicitându-se deplasarea la faţa locului a unui lucrător silvic din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor şi a inspectorilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

Astfel, în prezenţa conducătorului ansamblului de vehicule, s-a procedat la inventarierea paleţilor, rezultând un surplus faţă de aviz de 6,119 mc, cu o valoare de 1.627 lei.

Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a firmei care a emis avizul, cu 4.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea în vederea confiscării 6,119 mc, cantitate ce a fost predată OS Dorna Candrenilor.

Tot luni, şi tot la Poiana Stampei, poliţiştii au oprit un ansamblu format din autoutilitară şi semiremorca, ce efectua transport de lemn rotund de răşinoase. Avizul, din data de 21.02.2022, era pentru 18 mc..

Întrucât existau suspiciuni, ansamblul a fost condus în incinta Depozitului Poiana Stampei, unde s-a procedat la inventarierea paleţilor transportaţi. A rezultat un surplus, faţă aviz, de 4,132 mc, cu o valoare de 1.099 lei.

Şi în acest caz a fost amendat emitentul avizului, cu 2.000 de lei, fiind vorba despre aceeaşi firmă ca în primul caz! Ca măsură complementară s-a dispus reţinerea în vederea confiscării a 4,132 mc, cantitate ce a fost predată OS Dorna Candrenilor. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI