APIA Suceava, implicată în 38 de procese având ca obiect acordarea subvenţiilor europene

> Anul trecut s-au dat pronunţări în 6 dosare, 4 dintre hotărâri fiind favorabile Centrului Judeţean Suceava > Instanţa a respins a două cereri de anulare a deciziilor de recuperare a sumelor încasate necuvenit din bugetul de stat

În perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2021, Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava a avut pe rolul instanţelor de judecată nu mai puţin de 65 dosare. Aşa se arată în raportul privind activitatea desfăşurată în 2021 de instituţia suceveană, potrivit căruia, din acest total, 22 de litigii „decurg din acordarea subvenţiilor de la bugetul naţional”, cauzele având ca obiect „pretenţii”. Un număr însemnat de litigii, respectiv 38, „decurg din acordarea subvenţiilor din bugetul comunitar”, toate referindu-se la anularea de acte administrative. În cele din urmă, 3 cauze de pe rolul instanţelor de judecată au avut ca obiect anularea unor „acte administrative privind funcţionarii publici”. În ceea ce priveşte litigiile din acordarea subvenţiilor din bugetul naţional, raportul APIA evidenţiază că 3 dosare, din totalul celor 22 înregistrate, au fost finalizate pe durata anului 2021. Astfel, în acestea, Curtea de Apel Suceava a pronunţat hotărâri definitive, în sensul respingerii a două cereri de anulare a proceselor-verbale de constatare şi recuperare de sume încasate necuvenit. Sursa citată mai reliefează că dintre litigiile privind acordarea de sprijin financiar din fondurile europene, hotărâri s-au dat în 6 dosare, în 4 cazuri acestea fiind favorabile Centrului Judeţean al APIA.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI