Sub auspiciile Prefecturii Suceava

Campania „Împreună”, pentru reducerea şomajului în judeţ

> În perioada 10-13 martie a.c., o bursă a locurilor de muncă se va organiza la Fălticeni

Prefectura Suceava a anunţat că lansează campania „Împreună” pentru a veni în sprijinul comunităţilor locale prin reducerea presiunii economice şi sociale generate de numărul mare de şomeri.

Potrivit sursei citate, având în vedere situaţia şomajului înregistrat la nivelul judeţului, cu o rată de 4,52% la sfârşitul anului 2021, reprezentând peste 10.000 de persoane care beneficiază de ajutor de şomaj, prefectul judeţului, Alexandru Moldovan, a solicitat în data de 8 februarie implicarea activă a autorităţilor locale a municipiilor din judeţ în sprijinirea unui demers comun al Instituţiei Prefectului şi Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava, în vederea organizării unor burse ale locurilor de muncă în toate zonele judeţului.

Astfel, campania „Împreună” îşi propune să vină în sprijinul comunităţilor locale prin reducerea presiunii economice şi sociale produsă de numărul ridicat de şomeri, venind în completarea eforturilor depuse de autorităţile locale şi de mediul de afaceri.

„Campania nu se adresează doar şomerilor aflaţi în evidenţă şi plată, ci tuturor celor care doresc să muncească legal, astfel încât drepturile care derivă din calitatea de angajat să le fie pe deplin respectate, în acord cu legislaţia în vigoare.”

Un prim eveniment în cadrul campaniei va fi organizat în municipiul Fălticeni în perioada 10-13 martie a.c., în incinta Bibliotecii Municipale Eugen Lovinescu, cu sprijinul şi implicarea activă a Primăriei Fălticeni, prin primarul Gheorghe Cătălin Coman şi administratorul public Alexandru Rădulescu.

„Ne exprimăm încrederea că autorităţile locale se vor implica consistent în desfăşurarea campaniei «Împreună», astfel încât bursele locurilor de muncă să se desfăşoare la nivelul întregului judeţ, cu o ofertă adaptată particularităţilor fiecărei zone. Toţi cetăţenii care doresc să muncească cu forme legale trebuie să fie ajutaţi şi încurajaţi în demersul lor” a transmis Prefectura Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI