Sprijin de 3.000 de euro/ha pentru fermierii suceveni care cultivă usturoi

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Suceava aduce la cunoştinţa fermierilor interesaţi că a fost lansată schema de ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi din anul 2022.

Directorul executiv Elena Claudia Gogu informează că beneficiarii pot fi producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, precum şi producătorii agricoli persoane juridice.

Cererea de înscriere în program, însoţită de documentele necesare se poate depune la sediul DAJ Suceava până cel târziu pe 16 mai a anului de cerere. Acestea trebuie să fie semnate şi datate, iar copiile vor fi certificate “conform cu originalul” de către solicitant. Dosarele pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Valoarea maximă a sprijinului financiar de minimis care se acordă beneficiarilor este de 3.000 de euro pe hectar. Aceasta cu condiţia să fie valorificată o producţie de minim 3 kg de usturoi de pe fiecare 10 metri pătraţi, comercializarea fiind făcută în perioada 1 iunie – 21 noiembrie.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de actul normativ se ridică la 22,26 de milioane de lei, reprezentând echivalentul a maxim 4,5 milioane de euro, fonduri asigurate din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2022.

În anul 2021, în cadrul Programului privind ajutorul de minimis acordat cultivatorilor de usturoi, în judeţul Suceava „7 persoane au depus documente şi 7 beneficiari au fost plătiţi” a precizat DAJ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI