Firmele sucevene îşi pot achita dările cu cardul

> Anterior, doar persoanele fizice puteau plăti cu cardul şi doar pentru anumite obligaţii fiscale care erau administrate fiscal pe baza codului numeric personal

Persoanele juridice pot achita obligaţiile fiscale şi bugetare cu cardul bancar la POS-urile instalate în toate unităţile teritoriale ale Trezoreriei statului, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava.

AJFP face cunoscut că, în Monitorul Oficial nr. 102 din 1 februarie 2022 a fost publicat Ordinul Ministrului Finanţelor nr. 94 din 2022 privind obligaţiile fiscale şi bugetare care pot fi achitate prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS de pe lângă unităţile teritoriale ale Trezoreriei Statului. Astfel, de la data amintită, contribuabilii – persoane juridice şi persoane fizice – îşi pot onora, prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului, sume reprezentând venituri ale bugetului de stat sau venituri cuvenite altor bugete administrate de ANAF, atât în situaţia în care plata se efectuează în conturi de venituri bugetare, cât şi în situaţia în care achitarea acestora se efectuează în conturi unice.

De menţionat este că, anterior, doar persoanele fizice puteau plăti cu cardul şi doar pentru anumite obligaţii fiscale care erau administrate fiscal pe baza codului numeric personal.

Pentru aplicarea noii măsuri, a fost abrogat Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr. 943/2016 privind tipurile de creanţe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare prin POS, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 501 din 5 iulie 2016, cu modificările şi completările ulterioare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI