Doi tineri s-au dat de gol că au comis furturi după ce au jucat sume mari de bani la păcănele

Doi tineri au fost reţinuţi miercuri şi sunt cercetaţi pentru furt calificat, după ce poliţiştii au constatat că ei joacă la aparate de jocuri de noroc din Liteni sume considerabile de bani.

Astfel, Dănuţ Andrei L., de 18 ani, şi Adrian Marian B., de 20 de ani, din Roşcani, ar fi introdus la aparatele cu jocuri de noroc din centrul oraşului Liteni sume mari de bani, peste veniturile pe care le realizează, aspect care a creat suspiciunea că sumele respective ar putea proveni din activităţi ilegale.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că cei doi au vândut unui bărbat de 35 de ani, din Liteni, mai multe unelte profesionale, folosite în construcţii, motorină contra sumei de 5 lei/litru, două baterii auto de putere mare şi alte unelte electrice profesionale.

Bărbatul care a cumpărat respectivele unelte şi motorină a spus că a plătit 1.700 de lei pentru un compactor cu talpă, o nivelă profesională cu laser, un picamer, o sculă pe benzină cu burghiu pentru efectuarea găurilor în pământ şi alte bunuri cu caracteristici asemănătoare celor furate în noaptea de 23 spre 24 ianuarie de la un bărbat din Salcea, dosarul fiind în lucru la Poliţia Oraşului Salcea.

Poliţiştii din Salcea şi persoana vătămată au mers la Liteni, unde aceasta a recunoscut sculele electrice şi le-a recuperat, mai puţin o trusă cu o bormaşină cu acumulatori.

Totodată, poliţiştii au luat legătura cu posturile de poliţie învecinate şi s-a stabilit că, în noaptea de 6 spre 7 februarie, pe raza comunei Vorona din Botoşani, a fost sesizat şi un furt de acumulatori auto şi de motorină.

Cei doi tineri suspecţi au recunoscut că în seara respectivă au furat – de pe raza comunei Vorona – acumulatorii de la două excavatoare şi 240 de litri de motorină.

Astfel, investigaţiile informativ-operative efectuate de lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Liteni au dus la identificarea autorilor a două furturi săvârşite pe raza oraşului Salcea şi a comunei Vorona, la identificarea şi recuperarea de bunuri în valoare de aproximativ 4.000 de euro.

Cei doi tineri au fost conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Salcea pentru continuarea cercetărilor. După administrarea materialului probator, faţă de cei doi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, ei fiind introduşi în arestul IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI