De la 1 martie se închid centrele de vaccinare din Salcea, Dolhasca şi Sf. Ilie

> Celelalte rămân funcţionale, cu un program redus

Directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, a anunţat, ieri, că începând cu data de 1 februarie a.c. Direcţia de Sănătate Publică a redus programul de funcţionare a centrelor de vaccinare anti-COVID-19 din judeţ, ca urmare a adresabilităţii scăzute.

„Întrucât s-a constatat o scădere constantă a acţiunii de vaccinare, mai ales în unele centre de vaccinare, în urma analizei activităţii acestora, DSP Suceava a solicitat CNCAV aprobare pentru închiderea unor centre de vaccinare care nu au avut un randament bun în ultimul trimestru” ni s-a precizat.

Centrele de vaccinare care se vor închide începând cu data de 1 martie 2022, sunt: > cel de la Casa de Cultură Salcea, inclusiv punctul de vaccinare din aeroport; cel de la Casa de Cultură Dolhasca; cel de la Căminul Cultural Sf. Ilie.

Celelalte centre de vaccinare din judeţ rămân funcţionale, a precizat Vlad.

Ea susţine că vaccinarea împotriva COVID-19 este importantă, pentru că reduce riscul de îmbolnăvire şi riscul de a dezvolta o formă severă de boală. „Vaccinarea este un instrument important pentru a opri răspândirea pandemiei, a scădea supraîncărcarea unităţilor sanitare, permiţând, astfel, redeschiderea unităţilor sanitare pentru pacienţii non-COVID” a mai spus directorul DSP Suceava.

Reamintim că primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că va solicita DSP să aprobe suspendarea activităţii centrelor de vaccinare de la CN Ştefan cel Mare şi de la USV pentru că adresabilitatea este foarte mică. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI