Fraudă prin încasarea de beneficii familiale în două sau mai multe state UE

> În 2021, AJPIS Suceava a constituit 238 debite pentru plăţi necuvenite în valoare de 913.208 de lei acordate de instituţiile competente europene, recuperată fiind suma de 754.451 de lei

Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Suceava anunţă că pune un accent deosebit pe activitatea de identificare şi recuperare a debitelor constituite ca urmare a încasării de către beneficiari a unor drepturi necuvenite. Astfel, conform unei informări a instituţiei, semnată de directorul executiv Dan Ionuţ Adomniţei, „pentru a diminua prejudiciul adus bugetului de stat prin acordarea de plăţi în mod necuvenit”, în 2021 au fost constituite debite în valoare totală de peste 5,81 milioane de lei”.

„O atenţie deosebită a fost acordată şi prevenirii fraudei prin încasarea de beneficii familiale de acelaşi tip în două sau mai multe state membre ale Uniunii Europene, monitorizării drepturilor stabilite pentru lucrătorii emigranţi, precum şi a plăţilor efectuate” subliniază şeful AJPIS Suceava.

Dan Ionuţ Adomniţei face cunoscut că, în acest sens, pe durata anului trecut, au fost constituite 238 debite în valoare de 913.208 de lei. Ca urmare măsurilor întreprinse, a fost recuperată suma de 754.451 de lei acordată cu titlul de beneficii familiale de instituţiile competente din alte state membre, ca urmare a efectuării unor plăţi necuvenite.

În anul 2021, la Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava s-au primit de 5.939 de formulare necesare lucrătorilor emigranţi, în vederea gestionării eficiente a schimbului de date cu instituţiile din alte state membre UE şi monitorizării aplicării unitare a prevederilor legale, în vederea stabilirii dreptului la beneficii familiale. De altfel, potrivit sursei citate, zilnic sunt acordate inclusiv sesiuni de consiliere pe marginea acestor aspecte de aplicare a prevederilor regulamentelor europene.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI