CJ Suceava a aprobat înfiinţarea OMD Bucovina

> Gheorghe Flutur: Avem 15 staţiuni turistice şi jumătate din capacitatea de cazare turistică din Regiunea Nord-Est, trebuie să ne organizăm mai bine

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, în şedinţa de joi, participarea CJ Suceava ca membru fondator al  Organizaţiei de Management al Destinaţiei Bucovina.

„Vrem să facem acest organism de management al destinaţiei Bucovina. Aceste OMD pot accesa fonduri europene, inclusiv PNRR sau ITI, activităţi de dezvoltare a infrastructurii, de promovare turistică” a precizat Gheorghe Flutur.

El a arătat că judeţul Suceava deţine cam 50% din infrastructura turistică de cazare din Regiunea Nord-Est.

„Trebuie să ne mişcăm şi să ne organizăm mai bine. Avem 15 staţiuni turistice în judeţ, de interes naţional şi local, şi le aducem aici (în OMD Bucovina –  n.r.), alături de agenţi în turism. Avem ministrul Turismului care să se lupte pentru promovare. Aţi văzut că Guvernul a reuşit să achite sume importante pe turism şi pe tichete de vacanţă şi ce mai aveau investiţii în capital de lucru” a spus Flutur.

El a explicat că este nevoie de o acţiune integrată de dezvoltare şi promovare a turismului din Bucovina.

„Avem staţiuni turistice care şi individual sunt frumoase. Dar dacă nu vom gândi la ceva integrat, cum ar fi un tren turistic Suceava – Vatra Dornei, ca să nu mai avem aceste coloane de maşini… Poate vine turistul, îşi lasă maşina şi se plimbă cu tichet de vacanţă cu trenul acesta. Sunt lucruri care s-ar putea realiza” a menţionat Gheorghe Flutur.

Este nevoie de „discuţie autocritică”

El a mai arătat că este nevoie şi de autocritică, şi de sesizarea problemelor care deranjează turistul.

„Nu putem fi doar fuduli că suntem nemaipomeniţi. Sunt oameni care îmi spun că e frumos la voi, ba chiar că se mănâncă prea mult, dar că nu se poate ca pe 30 mp să-mi bagi 40 de urători… care îmi aduc COVID-19 de Anul Nou. Spune proprietarului de pensiune că ar trebui să fie puţin mai cizelat! Dacă noi nu le spunem, iar  din astea avem impresia că suntem cei mai buni şi nemaipomeniţi, vestea nu ni se duce aşa… Trebuie să apară pe site-uri note proaste? Avem capacitatea să le discutăm între noi şi să-i spun în asociaţia de turism numele. Uite, te dai mare, dar iată de ce nu-ţi mai vin data viitoare cei din Bucureşti la tine” a explicat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava este de părere că „este nevoie de discuţie autocritică”, pentru că în acest fel se creşte credibilitatea. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI