Irina Bodnariu:

„Vine un curent foarte periculos asupra sexualităţii”

> Potrivit ei, sunt clase întregi, în Suceava, cu fete care nu mai acceptă să fie strigate pe numele de fată, ci pe cel de băiat

Psihologul sucevean Irina Bodnariu a atenţionat, la News Bucovina, cu privire la mai multe comportamente ale adolescenţilor suceveni, atenţionând că a constatat că vine un curent foarte periculos asupra sexualităţii.

„Sunt cazuri în care familiile sunt prea aproape de copii şi nu ştiu ce pofte să le mai facă, iar de aici copilul înţelege că i se cuvine absolut tot, că e la modă să gândeşti liber, dar tu nu ştii ce gândeşti. Nu avem dezbateri sau o anumită formare în a învăţa să gândim, de gândire critică, de analiză, documentare şi vine un curent foarte periculos asupra sexualităţii” a spus psihologul sucevean.

Ea a explicat că este vorba de probleme de orientare sexuală care sunt văzute de adolescenţi ca fiind ceva modern şi în trend internaţional.

„Vorbim despre probleme de orientare sexuală pe care noi le privim din zonele astea din afară, ca un fel de val modern care ne ia, că trebuie să fim cu ei pentru că altfel suntem împotriva lor. Sigur, când apare un caz, două-trei, sunt cumva disparate, dar când apar nevoi de schimbare de orientare sexuală sau de viziune asupra sexualităţii la nivel de clase este o problemă” a spus Bodnariu.

Ea a arătat că sunt clase, în unele şcoli din Suceava, clase întregi de copii, de fete, care nu vor să mai fie chemate cu numele de fată, ci cu numele de băiat.

„Desigur, poate să existe, la un moment dat, la un anumit copil, o anumită nevoie, o anumită transformare, care să fie reală. Trebuie să vedem şi până unde aceste transformări sunt reale, dar când se întâmplă la nivel de clase, când 15-16 fete o iau razna, acolo nu este libertate de gândire. Nu înseamnă că trebuie să le înţelegem, nu înseamnă că trebuie să le facem jocul, nu înseamnă că dacă noi punem la îndoială în vreun fel concepţiile după care ele iau aceste decizii înseamnă că noi nu suntem moderni, că noi nu suntem deschişi” a explicat psihologul sucevean.

Ea a spus că, de altfel, sunt şi adolescenţi deştepţi, foarte ancoraţi, şi chiar ei vin şi îi spun aceste poveşti despre ce se întâmplă în clase, în şcoli. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI