Cartonaşul galben

Despre spiritul de luptă şi jocul cu balonul rotund

Se vorbeşte în ultima vreme despre spirit de luptă şi determinare în fotbalul românesc. Sunt lucruri folositoare şi de dorit, dar dacă nu ai o pregătire fizică ireproşabilă şi nu ştii… cu mingea, poţi să ai spiritul lui Rambo şi tot să nu reuşeşti să fii în top.

Un exemplu modest este următorul: dacă adunăm cartonaşele roşii luate de Steliano Filip cu cele galbene primite de Răuţă, putem să ne dăm lesne seama de valoarea, nu materială, a pierderilor.

Fotbalul românesc, şi la nivel de club, şi la cel de naţională, duce lipsă de jucători de creaţie. Iar îmi vin în minte lucrurile simple cum ar fi tratarea cu superficialitate, de către strategii din fotbalul românesc, a unor jucători ca Sânmărtean sau Budescu.

În limbajul jocului cu balonul rotund există câteva categorii bine determinate, fotbaliştii, cei pe care eventual îi vedem pe micile ecrane, jucătorii de fotbal, pe care, eventual, îi vedem pe stadioane, şi purtătorii ilegali de ghete.

Fotbalul are nişte legi simple, similare cu cele din viaţă, trebuie să ştii când să taci şi când să vorbeşti, trebuie să ştii când să dai pas sau să spui pas şi când să iei o acţiune pe cont propriu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI