Gheorghe Flutur, înainte de votarea bugetului judeţului Suceava:

Va fi un an de vârf în infrastructura rutieră a judeţului!

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că în această săptămână va fi adoptat bugetul judeţului, „care este un buget al dezvoltării”, prefigurându-se „un an de vârf în infrastructura rutieră din judeţ”.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, bugetul judeţului pentru anul 2022 este de 773 milioane de lei, cu 20% mai mare faţă de cel din 2021.

El a arătat că, din buget, 54% din sumă este pentru dezvoltare, iar restul este pentru funcţionare.

Cea mai mare sumă, 392 de milioane de lei, va fi alocată pentru lucrări la drumuri. Din aceasta, 212 milioane de lei este pentru lucrările la modernizarea drumurilor judeţene de pe axa Suceava – Iaşi.

86 de milioane de lei vor fi pentru lucrări de modernizare de drumuri prin PNDL, iar 70 milioane, pentru reparaţii curente şi întreţinere.

Aflăm că, astfel, vor fi finalizate mai multe drumuri începute, dar că vor fi începute noi lucrări de drumuri în judeţ.

„Va fi anul în care se vor finaliza o serie de drumuri importante, cum ar fi tronsoanele Izvorul Alb – Rarău, Mănăstirea Humorului – Pleşa, Mălini – Slatina, Vultureşti – Hârtop, Siret – Frătăuţii Noi, Rădăuţi – Bilca şi Grădiniţa – Coşna.

Tot anul acesta vor începe lucruri la investiţii importate în drumuri, respectiv tronsoanele Stulpicani – Câmpulung Moldovenesc, Humoreni – Bălăceana, precum şi la cele pentru care s-au semnat recent contractele, respectiv ultimul tronson din drumul Panaci – Bilbor şi drumul Mălini – Borca, acestea asigurând legăturile rutiere cu judeţenele Harghita, respectiv Neamţ” a spus Gheorghe Flutur.

La Spitalul Judeţean Suceava va începe investiţia pentru construcţia pavilionului de oncologie cu 20 de paturi, vor fi efectuate lucrări de reabilitare a instalaţiilor de apă, a circuitelor fluide, instalaţiei de clorinare, va fi realizată sala de implantare de stimulatoare cardiace, se vor efectua reparaţii la Secţia de Psihiatrie şi se vor asigura fonduri pentru dotări consistente cu aparatură modernă.

La Aeroportul Suceava, principalele obiective sunt de finalizarea Terminalului 2 şi realizarea documentaţiei pentru construirea Terminalului cargo, pentru extinderea parcării, construirea unui nou drum de acces dinspre cartierul Burdujeni spre aeroport. De asemenea, se vor face dotări cu echipamente de securitate.

„Ca o concluzie, bugetul pentru acest an este unul de dezvoltare. Vom asigura fonduri pentru funcţionarea tuturor serviciilor publice din subordinea CJ Suceava, dar cel mai important este că va fi un an de vârf în infrastructura rutieră” a concluzionat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI