Din cauza numărului mare de cazuri din zonă

Spitalul Rădăuţi, nevoit să se transforme în spital COVID

> Se estimează că numărul de cazuri active şi numărul de internări vor creşte în perioada următoare

Prefectura a anunţat, sâmbătă, în urma discuţiilor pe care prefectul Alexandru Moldovan le-a purtat cu conducerea Spitalului Municipal Rădăuţi, că unitatea spitalicească va demara imediat pregătirile pentru operaţionalizarea tuturor celor 238 de paturi, dintre care 12 în secţia ATI, corespunzător scenariului roşu din cadrul planului judeţean de rezilienţă a unităţilor spitaliceşti, fiind declarată spital COVID dacă situaţia o va impune.

Potrivit unui comunicat, prefectul a avut o şedinţă de lucru la sediul Spitalului Municipal Rădăuţi cu managerul Dan Vatră şi directorul medical al unităţii, dr. Mihaela Bejinariu.

Sursa citată arată că, în zona de nord a judeţului, marea majoritate a localităţilor înregistrau sâmbătă incidenţe mai mari de 3/1000 de locuitori, şase dintre ele având peste 10 cazuri la mie, astfel că adresabilitatea pe patologia COVID-19 a spitalului rădăuţean era la un nivel ridicat.

În Spitalul Rădăuţi erau internaţi sâmbătă 100 de pacienţi adulţi diagnosticaţi cu COVID-19, şi 12 copii. La unitatea ATI COVID erau internaţi 2 pacienţi, fără să mai fie alte locuri.

Conducerea unităţii spitaliceşti a mărit progresiv numărul de paturi alocat iniţial patologiei COVID, astfel încât sâmbătă, cu cele 141 paturi pentru COVID, se afla în situaţia de a fi depăşit numărul de paturi corespunzător etapei scenariul galben.

Conducerea spitalului rădăuţean a decis ca începând cu data de 1 februarie numărul de paturi din secţia ATI COVID să fie majorat la 6.

Din discuţiile purtate de prefect a reieşit că managementul spitalului rădăuţean este decis să respecte şi să pună în aplicare de îndată planul de rezilienţă judeţean, reducând pe cât este posibil presiunea exercitată asupra Spitalului Judeţean de Urgenţă.

„În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice şi a numărului de internări a pacienţilor cu COVID, Spitalul Municipal Rădăuţi va demara imediat pregătirile pentru operaţionalizarea tuturor celor 238 de paturi, dintre care 12 în secţia ATI, corespunzător scenariului roşu din cadrul planului judeţean de rezilienţă a unităţilor spitaliceşti, fiind declarat spital COVID dacă situaţia o va impune” se arată în comunicat. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI