Novak Djokovic a fost deportat din Australia

Novak Djokovic a fost deportat din Australia, după ce a pierdut procesul legat de viză, au decis judecătorii Curţii Federale din Melbourne, potrivit SkyNews. Tenismanul nevaccinat riscă acum o interdicţie de trei ani de a se întoarce în ţară, decizia fiind luată cu doar o zi înainte de a începe apărarea titlului de la Australian Open.

Jucătorul de tenis a părăsit continentul cu un zbor care a decolat în jurul orei 13.30 în România (22.30, ora australiană) cu destinaţia Dubai. Numărul 1 mondial, în vârstă de 34 de ani, nu va putea, aşadar, să-şi apere titlul la Australian Open, primul dintre turneele de Mare Slam din sezonul 2022. La Melbourne, Djokovic s-a încoronat de 9 ori campion.

Viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară vineri, după ce ministrul imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că prezenţa sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică, potrivit SkyNews.

Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerinţele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Lui Djokovic i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câştigat un recurs în instanţă împotriva acestei anulări care i-a permis să rămână în Australia.

Ulterior, el a recunoscut că declaraţia sa de călătorie a fost incorectă, deoarece nu a indicat faptul că a fost în mai multe ţări în perioada de două săptămâni înainte de sosirea în Australia. Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a fost intervievat personal de un jurnalist de la o revistă franceză în decembrie, deşi fusese testat pozitiv la Covid cu o zi înainte.

În urma celei de-a doua anulări a vizei sale, Djokovic se întorsese la hotelul pentru imigranţi din Melbourne, unde a petrecut patru nopţi săptămâna trecută.

Au existat critici la adresa modului în care guvernul australian a gestionat situaţia, dar opinia publică s-a pronunţat ferm în favoarea trimiterii lui Djokovic acasă.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a atacat guvernul australian, acuzându-l de „hărţuire” şi „maltratare” a lui Djokovic şi întrebându-se dacă nu cumva încearcă să obţină puncte politice înaintea viitoarelor alegeri.

Djokovic – de nouă ori campion la Australian Open, care încearcă să obţină al 21-lea titlu de simplu de Grand Slam – trebuia să joace luni meciul din primul tur împotriva sârbului Miomir Kecmanovic.

În urma deciziei instanţei australiene, Djokovic va fi înlocuit pe tabloul principal cu un „lucky loser”.

Reacţia lui Djokovic: Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii

Djokovic a declarat că nu va face apel la hotărâre, deşi este dezamăgit de decizia Curţii, potrivit BBC.

„Aş dori să fac o scurtă declaraţie pentru a aborda rezultatele şedinţei de astăzi a Curţii. Acum îmi voi lua ceva timp pentru a mă odihni şi a mă recupera, înainte de a face alte comentarii în afară de aceasta. Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curţii de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Respect decizia Curţii şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară. Mă simt inconfortabil că accentul din ultimele săptămâni a fost pus pe mine şi sper că acum ne putem concentra cu toţii asupra jocului şi turneului pe care îl iubesc”, a spus Novak Djokovic.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI