Râşca

Scânteile purtate de vânt, dintr-o afumătoare, au generat un puternic incendiu

Pompierii militari ai Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Râşca şi Bogdăneşti, au intervenit, cu patru autospeciale de stingere, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Râşca.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o construcţie anexă, cu pericol de propagare la două case de locuit.

În flăcări au ars anexa construită din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, circa 12 tone lemn de foc şi alte bunuri din interior. În incendiu, au pierit şi doi fazani.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei de la o afumătoare, purtate de vânt şi căzute pe materiale combustibile.

Incendiul a fost lichidat după o intervenţie de circa două ore, în urma căruia pompierii au salvat cele două case de locuit.

ISU Suceava roagă cetăţenii să trateze recomandările pompierilor profesionişti cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

Astfel, potrivit ISU, afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile.

„Nu folosiţi afumători improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare. Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile. Curăţaţi afumătoarea, astfel încât să evitaţi scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinţi sau în contact cu sistemul de producere a fumului” atrag atenţia pompierii suceveni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: