Muzeul Naţional al Bucovinei continuă proiectul de educaţie muzeală „Lecţia de 10”

> S-au pregătit zece teme de discuţii pentru fiecare lună a anului şcolar

Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB), specialiştii Cetăţii de Scaun a Sucevei, aşteaptă elevii suceveni la noi întâlniri faţă în faţă sau online, pe teme istorice, unele inedite, în cadrul proiectului„Lecţia de 10”.

Inedite şi atractive ocazii de completare şi aprofundare a culturii generale şi a cunoştinţelor de istorie, propunerile reprezentanţilor MNB reprezintă o alternativă la lecţiile clasice de istorie, îmbinând în mod creativ informaţiile cu jocul, un mare avantaj fiind acela că istoria se prezintă chiar acasă la ea.

Proiectul se adresează elevilor din clasele I – XII, temele abordate fiind adaptate fiecărei grupe de vârstă.

Pentru anul 2022, au fost planificate zece teme de discuţie, câte una pentru fiecare lună a anului şcolar (nu se vor organiza lecţii de istorie în lunile iulie şi august), după cum urmează: ianuarie – Bătălia de la Vaslui; februarie – Descoperiri arheologice la Cetatea de Scaun a Sucevei; martie – Sistemul de apărare al Moldovei în timpul lui Ştefan cel Mare; aprilie – Ascensiunea la tron a lui Ştefan cel Mare; mai – Intrarea lui Mihai Viteazul în Cetatea de Scaun a Sucevei; iunie – Aducerea moaştelor Sf. Ioan cel Nou de la Cetatea Albă la Suceava; septembrie – Petru Rareş şi Soliman Magnificul; octombrie – Asediul polon asupra Cetăţii de Scaun a Sucevei şi Bătălia de la Codrii Cosminului; noiembrie – Moldova şi statele vecine între diplomaţie şi confruntare; decembrie – Bătălia de la Baia.

Aflăm că lecţiile de istorie se pot desfăşura atât la Cetatea de Scaun a Sucevei (cu un număr limitat de elevi şi cu respectarea tuturor măsurilor sanitare), cât şi online, folosind aplicaţia Zoom.

Fiecare lecţie va fi însoţită de o prezentare media care va rula pe unul dintre monitoarele din Casa Custodelui. Astfel, vizitatorii Cetăţii de Scaun care intră în Casa Custodelui pot urmări şi prezentarea.

Cadrele didactice care doresc să participe cu elevii la una din „Lecţiile de 10” propuse trebuie să se programeze la numărul de telefon 0784 275644, sau pe adresa de e-mail cetate@mu-zeulbucovinei.ro. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: