Expoziţie cu ocazia sărbătoririi maestrului Mihai Pânzaru-PIM

În această lună, asociaţia „Institutul Bucovina” aduce la Galeria Zamca din Suceava, la ceas aniversar, expoziţia de caricatură „Pandemia asta, frate, nu-i decât o copie”, semnată Mihai Pânzaru-PIM, organizată în semn de onoare şi recunoştinţă pentru parteneriatul de succes în numele artei şi a incluziunii sociale, aflăm dintr-un comunicat al organizatorilor.

Vernisajul expoziţiei, de marţi, 18 ianuarie, va surprinde publicul şi cu un eveniment de lansare de carte. Este vorba despre volumul „Sublimare şi arhetip în opera de artă şi în fenomenul religios”, creaţie a dr. Marius Romilă.

Invitaţii sunt aşteptaţi la Galeria Zamca începând cu ora 14, urmând a fi întâmpinaţi chiar de Mihai Pânzaru-PIM, care va explica conceptul din spatele lucrărilor sale şi titlul expoziţiei. Expoziţia va putea fi vizitată, gratuit, până la data de 25 februarie, în cursul zilelor de lucru, în intervalului orar 9-17.

„Anul acesta, cu ocazia împlinirii a 76 de ani, asociaţia «Institutul Bucovina» celebrează colaborarea de 18 ani cu maestrul, care an de an sprijină misiunea organizaţiei şi, simultan, propune noi proiecte de dezvoltare a simţului artistic în rândul sucevenilor. Galeria Zamca este o creaţie a celor doi parteneri, care se apropie deja de primul an de implementare reuşită. Maestrul, în calitate de custode al galeriei, coordonează expoziţiile lunare, selectând lucrări aparte ale artiştilor locali, reunind tematici şi stiluri variate: fotografie, pictură, grafică. Pe lângă aceasta, trebuie menţionată şi implicarea necontenită în sprijinirea tinerelor talente. Artistul lucrează îndeaproape cu cei mici, în cadrul atelierelor de creaţie, prin care doreşte să le insufle şi concepte noi, care ţin de cultura generală.

În anul care a trecut, organizaţia a colaborat cu acesta şi pentru implementarea mai multor proiecte Erasmus+, în cadrul cărora s-a realizat un schimb de bune practici, iar partenerii europeni s-au bucurat de caricaturile proiectate de artist, dar şi de un proiect de cooperare transfrontalieră cu Ucraina, concentrat tot pe latura artistică, unde Mihai Pânzaru-PIM a prezentat tinerilor liceeni, secrete din arta caricaturii” ne-a transmis asociaţia. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: