Tabăra de Anul Nou de la Mănăstirea Putna

Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii/ Că vremea în lume e grea/ Credinţă veşnică patriei noastre/ Jurăm, Măria Ta (Adrian Păunescu)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români, filiala Suceava, în colaborare cu Sectorul Catehizare, tineret şi educaţie pentru viaţă, a organizat, în perioada 29.12.2021 – 2.01.2022, Tabăra de Anul Nou de la Mănăstirea Putna.

Tabăra a devenit deja o tradiţie, întrucât an de an studenţi şi liceeni din toate asociaţiile creştin-ortodoxe din ţară şi din diaspora se întâlnesc, cu sprijinul Mănăstirii Putna şi binecuvântarea Părintelui Stareţ Melchisedec Velnic, Exarh al mănăstirilor din eparhie, pentru a sărbători trecerea anului în duh creştin şi întru împărtăşirea aceloraşi valori creştin-ortodoxe şi naţionale. Astfel, anul acesta au participat peste 150 de tineri veniţi din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Constanţa şi din diaspora, respectiv din Franţa.

Programul a punctat activităţi precum deschiderea taberei a fost însoţită de cuvântul părintelui stareţ, participarea la Sfânta Liturghie, alaiul colindătorilor (urcarea pe Dealul Crucii şi colindarea oamenilor din sat), un foc de tabără, conferinţa pe tema „Repere şi modele în aceste timpuri” moderată de părintele Hrisostom, scriitorul Adrian Alui Gheorghe şi părintele Gherasim, privegherea Sfântului Vasile cel Mare la cumpăna dintre ani, un concert de colinde, toate acestea fiind încununate la sfârşit cu o Sfântă Liturghie Arhierească săvârşită de Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanu la Mănăstirea Sihăstria Putnei în mare zi de sărbătoare a pomenirii Sfântului Serafim de Sarov.

Conchidem dând slavă lui Dumnezeu pentru toate, pentru timpul petrecut cu folos, pentru bucuria reîntâlnirii ce ne-a făcut inimile să salte, apropiindu-ne din nou de Mântuitorul Iisus Hristos pentru a începe împreună, cu binecuvântare arhierească, Anul Mântuirii, 2022 şi pentru a face lucrătoare versurile din „Cântec studenţesc pentru Putna”: „Ei îşi vor aduce-aminte/ Într-o clipă-atât de dragă/ Ce-au primit în dar la Putna/ Şi-mplinesc o viaţă-ntreagă”. (BRĂNEANU LAURENŢIU-COSTEL, ArhiepiscopiaSucevei.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: