Pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru dezvoltare

Ministrul Daniel Cadariu discută cu toţi reprezentanţii mediului privat

> Mă declar deschis în faţa oricărei propuneri înaintate şi am încredere că prin acest mod de lucru vom putea întâmpina, cu adevărat, nevoile din teren, a transmis ministrul

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, s-a întâlnit marţi, 11 ianuarie, în cadrul a trei şedinţe de lucru consecutive, cu reprezentanţi ai industriei turismului, ai mediului de afaceri şi IMM-urilor, precum şi ai Consiliului de Export.

Consultările periodice, stabilite pentru fiecare zi de marţi din a doua săptămână a lunii, urmăresc consolidarea parteneriatului public-privat, pentru armonizarea iniţiativelor întreprinse la nivelul instituţiei cu realitatea activităţilor economice din teren.

„Dialogul social reprezintă cel mai important pilon al acţiunilor întreprinse de minister. Mă declar deschis în faţa oricărei propuneri înaintate şi am încredere că prin acest mod de lucru vom putea întâmpina, cu adevărat, nevoile din teren. Din acest motiv, după o întreagă serie de consultări, am convenit împreună cu industriile că în acest an România turistică, dar şi produsele şi serviciile autohtone trebuie să fie din nou promovate pe plan extern, la târgurile şi expoziţiile cu notorietate” a declarat Constantin-Daniel Cadariu.

În cadrul primei întâlniri, dedicată turismului, s-a agreat lista manifestărilor expoziţionale la care destinaţia România va fi promovată şi reprezentată cu stand naţional în acest an. Mai mult, în ceea ce priveşte urgenţa definitivării legislaţiei specifice organizaţiilor de management al destinaţiilor, precum şi a normelor de aplicare, s-a hotărât înfiinţarea unui grup de lucru, care va fi alcătuit din specialişti din cadrul ministerului şi delegaţi ai asociaţiilor şi patronatelor de profil interesate.

Celelalte două întâlniri au tratat susţinerea mediului de afaceri prin reluarea exportului de produse şi servicii româneşti în cadrul expoziţiilor şi târgurilor internaţionale. Dezbaterea a vizat o nouă formă, îmbunătăţită, a Programului de promovare a exportului, precum şi a Programului de internaţionalizare a operatorilor economici români. Suplimentar, a fost discutată şi relansarea unor programe cunoscute, destinate antreprenorilor, prioritar fiind însă Start-Up Nation. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: