Două ghicitoare şi iubiţii lor din Buzău au făcut 1 milion de lei din înşelătorii

Două femei de 39 şi 47 de ani din judeţul Buzău sunt bănuite că au înşelat mai multe persoane, cărora le-au spus că au puteri supranaturale şi pot să le rezolve probleme personale. „Ghicioarele”, alături de iubiţii lor, au făcut 1 milion de lei din „afacere”.

Poliţiştii din Buzău au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţ la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe şi înşelăciune, prin metoda ghicitului. Patru persoane au fost reţinute.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbaţi, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfăşurat activităţi de proxenetism, încurajând practicarea prostituţiei de către mai multe tinere pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale. De asemenea, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora cu privire la faptul că ar deţine puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate.

Între cele patru persoane ar exista legături de rudenie sau de concubinaj. Astfel, acestea ar fi obţinut foloase estimate la peste 1.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost confiscate 3 maşini de lux, 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 lire sterline, 850 de euro, înscrisuri şi documente, medii de stocare, dar şi bunuri susceptibile a face obiectul activităţii infracţionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: