Senatorul PSD Ioan Stan îl critică pe ministrul PNL al Justiţiei pentru creşterea salariilor şi pensiilor magistraţilor cu 30%

…în timp ce majoritatea covârşitoare a pensionarilor a primit o creştere de doar 10%

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, ieri, că PSD o consideră inoportună şi nu va susţine iniţiativa ministrului Justiţiei prin care se doreşte creşterea cu 30% atât a salariilor cât şi a pensiilor speciale ale magistraţilor, în condiţiile în care majoritatea copleşitoare a pensionarilor au beneficiat de o majorare de numai 10% la începutul acestui an.

„Printre altele, trebuie să ţinem cont că populaţia – cu venituri mult mai mici decât ale magistraţilor – este afectată serios de majorarea generală a preţurilor, cauzată de scumpirea brutală a electricităţii, gazelor şi combustibililor” a spus Stan.

El a subliniat că PNL este dator să explice românilor dublul său limbaj, în sensul că în timp ce preşedintele PNL, Florin Cîţu, clamează anularea pensiilor speciale, ministrul Justiţiei, susţinut de acelaşi partid, nu doar că le menţine, dar le şi creşte, în ciuda faptului că însăşi guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, îngheţarea tuturor pensiile speciale pentru anul 2022.

„În acest context este cu atât mai surprinzătoarea decizia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, care, printr-un ordin de ministru, propune majorarea cu 30% a valorii sectoriale de referinţă pentru calculul salariilor magistraţilor, ceea ce conduce şi la creştere puternică a pensiilor speciale ale acestora” a spus Stan.

El a menţionat că, potrivit legii, „pensia de serviciu este de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate ale unui judecător sau procuror în funcţie”, iar o creştere din luna februarie cu 30% a valorii sectoriale de referinţă de la 465 de lei (în prezent) la 605 lei, determină o majorare proporţională şi a pensiilor speciale.

„Subliniem că PSD a fost mereu preocupat de drepturile magistraţilor şi a luptat întotdeauna pentru apărarea libertăţii acestora în faţa unor abuzuri grosolane. În acelaşi timp, însă, PSD înţelege să respecte şi să aplice strict programul pentru care a intrat la guvernare. Iar acest program, votat de Parlament, nu prevede, indiferent de justificările conjuncturale ale ministrului Justiţiei, o asemenea creştere a pensiilor speciale” a concluzionat Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: