Medic despre bilanţul zilnic Covid:

Să încetăm! Vom ajunge la un blocaj psihologic şi social

Un medic italian cere renunţarea la bilanţul zilnic Covid: „Acest mod de a gestiona Covid trebuie să se schimbe. Nu ar trebui să continuăm să îi numărăm ca pacienţi Covid pe cei care sunt internaţi pentru o fractură şi care sunt testaţi pozitiv. De asemenea, trebuie să încetăm cu bilanţul zilnic care nu spune nimic şi nu serveşte la nimic, decât la anxietatea oamenilor”, a spus directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul San Martino din Genova, Matteo Bassetti.

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „L’Italia s’e desta” de la un post de radio.

„Ce rost are să spunem că avem 250.000 de persoane care au teste pozitive? Pe de o parte, acestea sunt cifre care ne fac să arătăm rău în faţa restului lumii, pentru că pare că totul merge prost, dar nu este aşa. În realitate, alte ţări care au mult mai multe infecţii decât noi încearcă să le gestioneze în mod diferit. Dacă vom continua aşa, vom sfârşi prin a intra într-un blocaj psihologic şi social. Dacă vom continua să facem toate aceste teste nemotivat vom ajunge la un punct în care vom avea atât de multe cazuri pozitive şi contacte încât Italia se va bloca”, afirmă Bassetti.

Pentru acesta, important e să se ştie câţi oameni ajung în spital cu pneumonie Covid şi câţi oameni ajung în spital cu alte boli şi sunt testaţi pozitiv: „trebuie să înţelegem dacă presiunea asupra spitalelor este cauzată de Covid sau de numărul mare de teste făcute. Medicii ar trebui să fie ascultaţi mai mult. În prezent, acest virus provoacă la majoritatea persoanelor vaccinate o formă asemănătoare gripei. Spitalele sunt pline de oameni nevaccinaţi care trebuie să fie vaccinaţi. Este nevoie urgentă de o schimbare de ritm în gestionarea pandemiei”.

„Împărtăşesc punctul de vedere al lui Matteo Bassetti cu privire la inutilitatea bilanţului zilnic de infecţii, deoarece numărul de infecţii în sine nu spune nimic. În ceea ce mă priveşte, am propus, de asemenea, ministrului Sănătăţii să reflecteze asupra actualului sistem de raportare”, a declarat pentru Agenţia ANSA subsecretarul pe sănătate Andrea Costa.

Acesta a subliniat că sistemul sanitar trebuie să se concentreze pe spitalizări şi gradul de ocupare a secţiilor de terapie intensivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: