AUR – partid antisistem ori antipopulaţie?

2022 vine cu o nouă provocare politică: se înmulţesc vocile care cer scoaterea în afara legii a Alianţei pentru Unirea Românilor. Motivele sunt clar exprimate: atac împotriva Parlamentului (un fel de revoluţie!), naţionalism de grotă, fascism, antisemitism, conspiraţionism, calitatea intelectual-umană sub orice critică a parlamentarilor în frunte cu Şoşoacă, protestele ticăloase împotriva autorităţilor medicale care încearcă să salveze populaţia de Covid-Omicron şi ticăloşia de a se cocoţa pe cadavre, nicio iniţiativă cetăţenească lăudabilă pentru ridicarea standardelor de viaţă şi civilizaţie ale „românilor“… Şi PRM, partidul lui Corneliu-Vadim Tudor, era antisistem, dar măcar avea respect pentru limba românească şi pentru istorie. Cât despre „românii“ din titulatura partidului, e bine să le amintim că şi minorităţile naţionale muncesc şi trăiesc în bună înţelegere cu populaţia majoritară şi nu e cazul să fie discriminate.

Au declarat din capul locului că vor UNIREA cu Republica Moldova, dar s-a aflat că votanţii lor de peste Prut au fost încurajaţi să voteze alături de rusofili împotriva Maiei Sandu, preşedinta proeuropeană, ceea ce înseamnă că nu servesc interesele „românilor“, ci ale susţinătorilor lor de la Sputnik şi Russia Today, aşa că între programul lor şi realitate nu este nicio legătură, doar mint şi manipulează la modul ordinar ca să păcălească populaţia pentru a-i fura voturile.

Se laudă că apăra FAMILIA, PATRIA, CREDINŢA şi LIBERTATEA, dar în afara unor proteste în favoarea familiei tradiţionale şi împotriva egalităţii de gen prilejuite de referendumul eşuat al lui Dragnea, nimic pentru Patrie, nimic pentru Credinţă. Cât despre despre Libertate, e clar că se referă numai la libertatea nevaccinaţilor, nu la toţi cei 20 de milioane de locuitori. Or şi aceştia au dreptul la sănătate, la libertate şi la un trai mai bun.

Reprezentanţii lor se fudulesc că AUR este un partid antisistem, înţelegând prin asta să fie nu doar împotriva Guvernului, ceea ce e firesc, dar ei sunt împotriva statului, împotriva legilor, împotriva cercetării ştiinţifice şi a autorităţilor medicale, împotriva majorităţii populaţiei care vrea să scape cât mai curând de boală, de corupţie, de sărăcie şi de politicieni ticăloşi, incompetenţi şi unii chiar escroci condamnaţi de justiţie ca atare. Chestia asta cu partidul antisistem e o păcăleală. Cum să fie antisistem de moment ce AUR face parte din sistem: e în opoziţie, are membri în Parlamentul României, ba chiar are şi funcţii conform algoritmilor?

Ca răspuns la acuzaţiile grave apărute în presă şi a plângerilor penale împotrivă-le de care se ocupă acum procurorii, liderii AUR n-au găsit cu cale să răspundă raţional, ci s-au dedat ei înşişi la mişto şi la acuze precum că partidele de la putere vor să desfiinţeze opoziţia, să încalce Constituţia şi legile. Au uitat că Legea 14/2003 zice altceva: „Sunt interzise partidele politice care, prin statutul, programele, propaganda de idei ori prin alte activităţi pe care le organizează, încalcă prevederile art. 30 alin. (7), art. 40 alin. (2) sau (4) din Constituţia României, republicată”. Ele se referă la „incitarea la discriminare“, la violenţă… Fireşte programul depus la BEC respectă legea, dar activităţile partidului, culminând cu asaltul după modelul trumpist asupra Parlamentului, intervenţiile agresive ale Şoşoacăi împotriva medicilor şi a autorităţilor medicale, discreditarea campaniei de vaccinare anti-Covid şi promovarea minciunilor ticăloase, a îngrozirii populaţiei… nu cadrează cu o ţară membră a Uniunii Europene de secol XXI.

Din păcate, scoaterea AUR în afara legii este o iniţiativă juridică fără prea mari sorţi de izbândă implicând Parlamentul şi CCR. Chiar dacă este vorba de viitorul României: ce se poate întâmpla în caz că Şoşoaca va câştiga alegerile prezidenţiale, iar AUR va avea majoritate în Parlament? Din cât se vede ne aşteaptă scoaterea ţării din NATO şi UE, aşa cum cer şi se laudă mai-marii AUR-şti acum, iar următoarea mişcare va fi îngenuncherea în faţa lui Putin. Nu ne-au ajuns 45 de ani de cizmă sovietică?

Iată de ce AUR este un partid nu numai antisistem, dar şi antipopulaţie!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: