Sute de panouri solare furate din Spania au fost descoperite, în două microbuze, în Vama Siret

> Bunurile valorează peste 300.000 de lei

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit, la controlul de frontieră, în două microbuze, 274 de panouri solare care erau furate din Spania. În acest caz, trei persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire. Panourile solare, în valoare de aproximativ 329.000 de lei, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în data 3 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, trei bărbaţi, doi cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, şi altul de cetăţenie ucraineană, aflaţi în două microbuze în care transportau panouri solare.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra persoanelor şi mijloacelor de transport, în urma căruia a stabilit ca în interior se aflau mai multe cutii ce conţineau 274 de panouri solare.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa bunurilor transportate, au fost efectuate verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că există o alertă emisă de autorităţile din Spania cu privire la furtul mai multor panouri solare dintr-un camion al unei companii de transport. Astfel, în urma verificărilor, acestea au fost identificate după modelul şi seriile consemnate în sesizare.

Cele trei persoane sunt cercetate de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar cele 274 de panouri solare, în valoare de aproximativ 329.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

 Totodată, cele două microbuze marca Mercedes Benz şi Fiat Ducato, în valoare totală de 119.000 lei, au fost indisponibilizate, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale ce se impun. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Erau destinate pentru parcu’ fotovolataic a lu’ Lunganu daca nu ma insel. Nu?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: