Melania Trump îşi vinde o pălărie la licitaţie, la care vor fi acceptate doar criptomonede

Fosta primă doamnă a SUA, Melania Trump, se pregăteşte să vândă prin licitaţie o „Colecţie şef de stat”, care cuprinde o pălărie, o pictură şi o operă de artă digitală (non-fungible token „NFT”), a anunţat cabinetul său, precizând că la această licitaţie numai criptomoneda Solana va fi acceptată pentru mize, relatează AFP. Licitaţia se va desfăşura online între 11 şi 25 ianuarie, cu un preţ de pornire de 250.000 de dolari, echivalentul a circa 1.416 Solana (SOL), mai menţionează pe website-ul său soţia fostului preşedinte Donald Trump.

 Această colecţie, explică Melania, este una aniversară pentru prima vizită de stat oficială găzduită de Donald Trump, când preşedintele francez Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte, au fost la Casa Albă în aprilie 2018.

 Pălăria scoasă la vânzare este cea purtată de Melania Trump în timpul acelei vizite şi a fost concepută special pentru ea de către stilistul său personal, franco-americanul Hervé Pierre.

 Pe lângă pălăria de culoare albă, vor fi licitate şi o pictură realizată de artistul francez Marc-Antoine Coulon ce o reprezintă tot pe Melania purtând acea pălărie, precum şi o operă digitală NFT cu aceeaşi pictură.

Jetoanele nefungibile (non-fungible token „NFT”) sunt certificate de autenticitate asociate unui obiect virtual căruia îi conferă astfel un caracter unic. Aproape necunoscute cu un an în urmă, acestea reprezintă, în opinia unora, noua valoare a pieţei de artă contemporane.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI