Ion Lungu, primarul Sucevei:

„Dacă eşti vaccinat, nu mori!”

> În condiţiile în care vine „un nou tsunami”, de pe 15 ianuarie ar putea începe campania de administrare a vaccinurilor la copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani

 Primăria Suceava pregăteşte, la solicitarea Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP), două centre de vaccinare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Primarul Ion Lungu spune că, în acest sens, sunt în pregătire două linii speciale de vaccinare la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi la Iulius Mall.

„Ni s-a cerut de la DSP să ne pregătim pentru vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani, în două centre ale Primăriei. Vom pregăti cabine speciale, fluxuri speciale, materiale speciale. Aşteptăm clarificări în acest sens şi, deşi nu s-a indicat oficial o dată, informal, se pare, campania va începe de pe 15 ianuarie” arată primarul Lungu.

Şeful executivului sucevean face apel la locuitorii municipiului să se vaccineze, deoarece numărul noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 se multiplică pe zi ce trece.

„Fac apel la suceveni să ne vaccinăm în continuare, mai ales că vine acest nou tsunami, acest val cinci. Sigur, există această discuţie, că şi cei vaccinaţi se îmbolnăvesc. Da, aşa este, dar, cum este dovedit şi confirmat, persoanele care se vaccinează fac forme mai uşoare de boală, nu fac forme severe. Şi, pe româneşte, în final: dacă eşti vaccinat, nu mori!” a punctat primarul.

Conform datelor valabile marţi, rata de infectare în municipiul Suceava ajunsese la 0,65%, cu tendinţă de creştere a numărului de cazuri active, Ion Lungu arătând că „bate la uşă, dacă nu chiar a venit, valul cinci”.

În Suceava sunt deschise trei centre de vaccinare la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, la Iulius Mall şi Universitatea „Ştefan cel Mare”, orarul de funcţionare fiind între 8 şi 20, inclusiv sâmbătă şi duminică.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Ba mori don’ primar. Toata lumea.moare. Unii acum, altii mai tarziu. Speranta de viata difera insa de locul in care te aflii pe glob. La Suceava mori mai tinar.
    Cica cand mori ajungi intr-un loc mai bun.
    Ce nu inteleg eu la cei credinciosi asa cum sunt si cei care aloca fonduri locale bisericii, este pentru ce asteptarea asta?
    Poti sa fii intr-un loc mai bun in minute. Cine te opreste? Ce astepti?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: