Cea de-a doua ediţie a proiectului caritabil „Un Crăciun pentru fiecare” a adus bucurie în casele a peste 500 de familii

Cu binecuvântarea Înalt-preasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Sectorul Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, în colaborare cu Fundaţia „Anastasie Crimca”, a organizat în perioada 5.11 – 22.12.2021 cea de-a doua ediţie a proiectului caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”.

În cadrul acţiunii filantropice au avut loc mai multe evenimente menite să contribuie la strângerea de fonduri necesare sprijinirii copiilor proveniţi din grupuri vulnerabile şi bătrânilor singuri, dintre care amintim cele cinci concerte de colinde organizate de Sectorul Social Filantropic în colaborare cu Sectorul Cultural şi cu parohiile din cele cinci protopopiate ale Centrului Eparhial Suceava în cinci locaţii diferite (Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Milişăuţi şi Marginea) şi în cadrul cărora au colindat 43 de grupuri vocale şi ansambluri artistice din Bucovina, dar şi Corala “Armonia” din Constanţa.

Ca urmare a tuturor activităţilor de strângere de fonduri şi a donaţiilor oamenilor de bine care s-au alăturat acestui proiect caritabil s-a strâns suma de 75.000 lei, din care au fost aghiziţioante alimente de bază, preparate din carne şi dulciuri a căror masă depăşeşte opt tone.

În apropierea Ajunului Naşterii Domnului, pachetele cu alimente (zahăr, paste, orez, făină albă, făină de porumb etc.), preparate din carne (salam, cârnaţi şi caltaboşi) şi pachete cu dulciuri au fost distribuite prin birourile de asistenţă socială ale protopopiatelor, celor 500 de familii beneficiare ale acestui proiect.

„Ne bucurăm că am reuşit şi în acest an să aducem bucurie în peste 500 de case, de familii din Bucovina. Zâmbetul copiilor că au fost vizitaţi de Moş Crăciun, bucuria părinţilor că au ce pune pe masă de sărbători şi că ai lor copii sunt fericiţi pentru darurile primite, bucuria bunicilor că au primit aceste pachete cu alimente cu preparate din carne şi cu dulciuri şi că au fost şi ei vizitaţi de cineva de sărbători, bucuria dată de sentimentul că nu sunt singuri acum, când sunt în ultima parte a vieţii pământeşti, toate aceste bucurii sunt, cred eu, unele dintre cele mai puternice rugăciuni înaintea lui Dumnezeu, pentru toţi cei implicaţi în acest proiect: organizatori, colindători, voluntari şi toţi oamenii care au donat pentru realizarea acestuia. Dumnezeu să înveşnicească faptele de milostenie ale tuturor celor care au contribuit la bucuria acestor oameni” a spus Arhim. Iustin Tănase, Consilier Social Filantropic.

„Dincolo de bucuria pe care acest proiect caritabil a reuşit să o aducă în casele celor peste 500 de familii beneficiare a acestuia, concertele de colinde organizate pentru susţinerea scopului acestui proiect, cele 43 de coruri, corale, grupuri vocale şi ansambluri artistice care au concertat la aceste evenimente, au reuşit să aducă, prin colind, bucuria Naşterii Domnului în sufletele noastre. Cele cinci concerte de colinde organizate în cinci locaţii diferite din tot cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au bucurat mii de oameni care au participat fizic, în Bisericile ce le-au găzduit, şi alte sute de mii de oameni care au urmărit live pe pagina Arhiepiscopiei şi a partenerilor” a spus PC Pr. Constantin Oprea, Consilier Cultural. (Pr. ANDREI MOCANU, coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor ArhiepiscopiaSucevei.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: